Παυλόπουλος: Οι δύο χώρες μας εκπροσωπούν δύο πανάρχαιους πολιτισμούς

🕔04/10/2016 14:15

Το άριστο επίπεδο στις σχέσεις Ελλάδος-Κίνας επιβεβαιώθηκε κατά την σημερινή συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλου με τον κ. Λιού Γιουνσάν, μέλους του Πολιτικού Γραφείου και της Γραμματείας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Κίνας, αρμόδιο για ζητήματα πολιτισμού, κατά την συνάντησή τους στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ελλάδα και Κίνα εκπροσωπούν δυο πανάρχαιους πολιτισμούς, που έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στον παγκόσμιο πολιτισμό και την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά. Τόνισε ότι και σήμερα μπορούν, μέσα από τα διδάγματά τους και την κληρονομιά τους, να υπερασπισθούν τρεις βασικές αρχές που είναι απαραίτητες για να πορευτεί η ανθρωπότητα κατά τον προορισμό της. Και αυτές είναι οι αρχές της ειρήνης, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης.

«Χαίρομαι πολύ περισσότερο διότι η επίσκεψή σας γίνεται σε μια περίοδο που οι σχέσεις των δύο χωρών μας είναι εξαιρετικές σε όλους τους τομείς. Αλλά θέλω να τονίσω κάτι, το οποίο θεωρώ εξαιρετικά σημαντικό: Ότι οι δύο χώρες μας εκπροσωπούν δύο πανάρχαιους πολιτισμούς. Οι πολιτισμοί αυτοί έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στον Παγκόσμιο Πολιτισμό και την Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά. Αλλά νομίζω ότι και σήμερα μπορούν, μέσα από τα διδάγματά τους και την κληρονομιά τους, να υπερασπισθούν τρεις βασικές αρχές που είναι απαραίτητες για να πορευτεί η Ανθρωπότητα κατά τον προορισμό της. Και αυτές είναι οι αρχές της Ειρήνης, της Δημοκρατίας και της Δικαιοσύνης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος.

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος ευχαρίστησε τον κινέζο αξιωματούχο, για το δώρο προς το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, κάνοντας λόγο για ένα πολύτιμο κόσμημα του κινεζικού πολιτισμού.

Από την πλευρά του ο κ. Λιού Γιουνσάν, αφού ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την συνάντηση, υπογράμμισε ότι κύριος σκοπός της επίσκεψής του είναι η υλοποίηση των κοινών συμφωνιών, στις οποίες έχουν καταλήξει οι ηγέτες των δύο πλευρών και η προώθηση περαιτέρω, της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης Κίνας-Ελλάδας και ειδικότερα στον τομέα των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δυο χωρών.

«Κύριος σκοπός της επίσκεψή μου αυτής είναι να υλοποιήσουμε τις κοινές συμφωνίες που έχουν καταλήξει οι ηγέτες των δύο πλευρών μας και να προωθήσουμε περαιτέρω την ανάπτυξη της συνολικής στρατηγικής εταιρικής σχέσης Κίνας-Ελλάδας. Η επίσκεψή μας αυτή αποδίδει μεγάλη σημασία στις πολιτιστικές ανταλλαγές μεταξύ των δύο χωρών μας. Και αυτό είναι ένα κύριο σημείο και ο κύριος σκοπός της επίσκεψής μου αυτής» είπε.

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !