Παρεμβάσεις σε Υγεία, Παιδεία και κοινωνική αλληλεγγύη στο νέο νομοσχέδιο

🕔14/12/2015 15:29

Παρεμβάσεις σε Υγεία, Παιδεία και κοινωνική αλληλεγγύη στο νέο

Μερικές θετικές επεμβάσεις όπως η αισθητή μείωση της γραφειοκρατίας, μέσω της οποία επιχειρείται το ξεπάγωμα προσλήψεων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ επιτέλους καθιερώνεται η Λίστα Χειρουργείου με αντικειμενικά κριτήρια, που αναμένεται να αντιμετωπίσει καίρια το «φακελάκι» στα δημόσια νοσοκομεία θα προβλέπει το νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στην βουλή ίσως και σήμερα με μέτρα για το παράλληλο πρόγραμμα της κυβέρνησης

Συγκεκριμένα συμφωνα με το dikaiologitika.gr για το περιφερειακό σύστημα υγείας θα προβλέπεται ο διορισμός γιατρών στο ΕΣΥ, μέσω μιας πιο απλοποιημένης διαδικασίας, αλλά και παροχή κινήτρων για τους αγροτικούς γιατρούς.

Θα καθορίζεται πως η πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη μεταναστών που κατέχουν έγγραφα παραμονής, αλλά και οικονομικά αδύναμων πολιτών θα είναι καθολική.

Οι δήμοι θα αναλάβουν τη διοίκηση «ΚΕΠ απόρων» προκειμένου να υποδέχονται και να εξυπηρετούν κοινωνικά ευάλωτες ομάδες και μακροχρόνια άνεργους με ειδικά προγράμματα και υπηρεσίες. Θα δίνεται δυνατότητα του ΟΤΑ να τους απαλλάσσουν από δημοτικά τέλη και φόρους.

Το πολυνομοσχέδιο θα περιλαμβάνει ειδικές διατάξεις για τους αγρότες, επαναφορά των δημοτικών αστυνομικών από τα σωφρονιστικά ιδρύματα και μια σειρά από ρυθμίσεις για τους άνεργους και τους νέους εργαζόμενους

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !