Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

🕔03/10/2016 18:50

Πραγματοποιήθηκαν στο σχολείο μας οι δραστηριότητες, που είχαμε προγραμματίσει για την 3η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Ας τα πάρουμε από την αρχή!

Το πρώτο δίωρο μόλις μπήκαμε στην τάξη, ζήτησα από τα παιδιά να γράψουν σε χαρτάκια post-it τη γνώμη τους για τα συνθήματα "Αθλητισμός, δικαίωμα για όλους" και "Η χαρά της άθλησης χωρίς άγχος για τη νίκη και φόβο για την αποτυχία" και να τα κολλήσουν στον πίνακα.
Αμέσως μετά συζητήσαμε για τον Παύλο Μάμαλο, τον Σπύρο Γιαννιώτη, το μετάλλιο Πιερ Ντε Κουμπερτέν και είδαμε τις μικρού μήκους ταινίες "Never Give Up" και "The Last Pick – Jeremy Lin".
Το επόμενο δίωρο μαζί με τα παιδιά της Δ΄ Δημοτικού πήραμε μέρος σε αθλοπαιδιές, που διοργανώθηκαν σε συνεργασία με τον γυμναστή του σχολείου μας, κ. Παναγιώτη και τις δασκάλες των τμημάτων, κα Ειρήνη και κα Γραμματή.


Την πέμπτη ώρα παρακολουθήσαμε για λίγο τα παιδιά της Α΄ και Β΄ τάξης που πήραν μέρος σε αγωνίσματα στίβου και έπειτα ανεβήκαμε στην τάξη, όπου παρακολουθήσαμε ένα επεισόδιο από τον "Μικρό Νικόλα".

Την τελευταία ώρα έγραψα για δεύτερη φορά στον πίνακα το λογότυπο της σημερινής ημέρας, «Νιώσε τη χαρά της άθλησης χωρίς το άγχος της νίκης και το φόβο της αποτυχίας: Αθλητισμός- Δικαίωμα για όλους» και ζήτησα από τα παιδιά να εκφράσουν πάλιτη γνώμη τους σε post-it. Η αλλαγή από το πρωί ήταν εντυπωσιακή!
Ολοκληρώνοντας τις δραστηριότητες ζωγραφίσαμε σελιδοδείκτες και το μόνο που απομένει είναι να τους πλαστικοποιήσουμε, ώστε να αρχίσουμε να τους χρησιμοποιούμε!
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !