Παναττική Γραμματεία: Που το πάει η κυβέρνηση με τους πληροφορικούς;;;

🕔26/09/2016 14:46

Η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αύξησε το ωράριο των εκπαιδευτικών.

Στο τέλος της προηγούμενης σχολικής χρονιάς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το λεγόμενο “νέου τύπου δημοτικό”, που αποτελεί παραλλαγή του ΕΑΕΠ,, κόβοντας 90 ώρες διδασκαλίας τη βδομάδα (συνολικά). Ανάμεσά τους, και ώρες Πληροφορικής φυσικά!

Ταυτόχρονα, έκοψαν το 3ωρο για την επίβλεψη του εργαστηρίου, υποβαθμίζοντας έτσι τη λειτουργία τους (γεγονός που δεν αφορά μόνο το μάθημα της Πληροφορικής, αφού τα εργαστήρια χρησιμοποιούνταν σε πληθώρα μαθημάτων και δραστηριοτήτων)

Μόνο αυτές οι δύο αποφάσεις, είχαν σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία εκατοντάδων (αν όχι χιλιάδων) "υπεράριθμων" πληροφορικών σε όλη την Ελλάδα!

Και σα να μην έφταναν αυτά, την ώρα που δεν υπάρχει σχολείο ούτε για δείγμα, έκοψαν πριν λίγες μέρες και τις 4 ώρες που προβλέπονταν για την τεχνική υποστήριξη των ερευνητικών εργασιών, που υλοποιούν οι μαθητές μας στο Λύκειο! Με προφανείς συνέπειες για τα παιδιά!

Ταυτόχρονα, έβαλαν "κόφτη" και στον αριθμό των τμημάτων στα ξενόγλωσσα τμήματα, αρχικά στην Α΄ Γυμνασίου και πριν λίγες μέρες και στη Β' και στη Γ' Γυμνασίου! Τινάζοντας στον αέρα κάθε έννοια προγραμματισμού, γυρίζοντας το μάθημα πολλά χρόνια πίσω.

Ένα ερώτημα υπάρχει τις τελευταίες μέρες στα χείλη, στο μυαλό όλων των συναδέλφων:

Πού το πάει τελικά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ;

read more

Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !