«Όχι στο στραγγαλισμό της ιδιωτικής παιδείας»

🕔02/03/2016 20:54

Αθήνα, 2 Μαρτίου 2016

«Όχι στο στραγγαλισμό της ιδιωτικής παιδείας»

Ο Συντονιστής Μορφωτικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Επικρατείας, κ. Θεόδωρος Φορτσάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το τελευταίο διάστημα είμαστε μάρτυρες μιας κλιμακούμενης προσπάθειας του Υπουργείου Παιδείας να παρέμβει με πρωτοφανή τρόπο στη λειτουργία των ιδιωτικών σχολείων της χώρας μας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρόσφατη οδηγία της ηγεσίας του που απαγορεύει στα ιδιωτικά σχολεία να προβαίνουν σε διαδικασίες αξιολόγησης των εκπαιδευτικών τους. Για μια ακόμη φορά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στοχοποιεί την ιδιωτική εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Η ίδια αυτή στοχοποίηση δίδει λαβή σε συζητήσεις που αναβιώνουν το ζήτημα της άσκησης γραφειοκρατικών κρατικών ελέγχων στις ενδοσχολικές εξετάσεις των ιδιωτικών σχολείων. Η επαναφορά τέτοιων ελέγχων αποτελεί θλιβερή επιστροφή σε ιδεοληπτικούς θεσμούς του μακρινού παρελθόντος. Η κρατική εποπτεία πρέπει να ασκείται στο σύνολο της παιδείας μας, δημόσιας και ιδιωτικής, όμως πάντοτε με σεβασμό στην αυτονομία των σχολείων και στις επιλογές των γονέων».

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !