Οκτώ τροφές που βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού

🕔18/04/2016 16:02

Διάφορες είναι οι απόψεις για τις υπερτροφές, ακόμη πιο πολλές οι διαφωνίες. Πέρα από το τι μπορεί να λέγεται και να δημοσιεύεται, η επιστημονική έρευνα έχει καταλήξει ότι μερικά από τα συστατικά τους τονώνουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν σε διάφορες μορφές καρκίνου.

1. Αcai berries
Έχουν την ιδιότητα να καταστρέφουν καρκινικά κύτταρα, ιδιαίτερα εκείνα που σχετίζονται με τη λευχαιμία. Τα μούρα αυτά καλλιεργούνται στον Αμαζόνιο. Εχουν αντιοξειδωτική δράση, μειώνουν τις φλεγμονές και προστατεύουν την καρδιά καθώς μειώνουν την χοληστερίνη.


2. Goji berries
Η αντιοξειδωτική τους δράση είναι γνωστή, ενώ εδώ και χιλιάδες χρόνια χρησιμοποιούνται στην κινεζική ιατρική. Σε μελέτη του 1994 διαπιστώθηκε ότι οι φυτοχημικές ουσίες που βρίσκονται στα μούρα goji έχουν ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες. Επίσης βοηθούν στην απώλεια βάρους, μειώνουν τη χοληστερίνη, προστατεύουν τα μάτια και ενισχύουν την λίμπιντο.


3. Dulse
Είναι ένα λαχανικό της θάλασσας με πολλές βιταμίνες, μέταλλα, απαραίτητα λιπαρά οξέα, και άλλες χημικές φυσικές ουσίες με αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Εχει κοκκινωπό καφετί χρώμα και έρχεται σε ολόκληρα φύλλα, σκόνη, ή καρύκευμα. Είναι λαστιχωτά και ελαφρώς αλμυρό. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί αντί για το αλάτι και να δώσει ωραία γεύση στις σαλάτες. Μπορεί επίσης να φαγωθεί και σαν σνακ.


4. Hijiki
Είναι ένα λαχανικό της θάλασσας που μοιάζει σαν «μαύρος άγγελος με μαλλιά». Ονομάζεται «το λαχανικό της ομορφιάς» και στην Ιαπωνία χρησιμοποιείται για λαμπερά μαλλιά και όμορφο δέρμα. Το λαχανικό αυτό βοηθάει σε παθήσεις του θυρεοειδούς αδένα και τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.


5. Kelp
Οι κέλπιες είναι μεγάλα φαιοφύκη και βρίσκονται στα φύκια. Αποτελούν σημαντική πηγή ιωδίου, το οποίο είναι ζωτικής σημασίας για τον οργανισμό.


6. Kombu
Το Kombu είναι ακόμα ένα λαχανικό της θάλασσας σημαντικό για τη διατροφή. Είναι ένας τύπος καφέ φυκιών που έχει ένα όμορφο σκούρο μoβ χρώμα. Υπάρχει σε φρέσκο, κατεψυγμένο, ή αποξηραμένο. Ερχεται σε χοντρές λωρίδες ή φύλλα. Εχει πικάντικη γεύση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αρωματική ύλη. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σούπες.


7. Nori
Είναι το πιο δημοφιλές θαλασσινό λαχανικό γιατί χρησιμοποιείται για να γίνει το σούσι. Μπορεί να το βρει κάποιος σε διάφορα χρώματα από σκούρο μοβ μέχρι πράσινο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως καρύκευμα σε σούπες, σαλάτες και φαγητά κατσαρόλας ή κομμένο σε λωρίδες.


8. Wakame
Ενα άλλο λαχανικό της θάλασσας με αλμυρή γεύση που προέρχεται από μια ισορροπία νατρίου και άλλων μετάλλων. Εχει γκριζωπό πράσινο χρώμα και μπορεί να φαγωθεί ωμό σαν σνακ ή να προστεθεί σε σούπες, πατάτες, ψητό, σαλάτες και μαγειρευτά φαγητά. Οταν μαγειρευτεί γίνεται μαλακό και λιώνει στο στόμα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε ανόργανα συστατικά στο φαγητό σας μειώνοντας το αλάτι.

Πηγή – περισσότερα: https://www.alfavita.gr/arthron/okto-trofes-poy-voithoyn-stin-eyrythmi-leitoyrgia-toy-organismoy

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !