Οικουμενιστικοί "Βάλτοι" και ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ. Η πόλη που ΠΑΛΙ ΕΓΙΝΕ ‘’ΒΑΛΤΟΣ’’! ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για ΕΛΛΗΝ-ΟΙΚΟ ΕΓΕΡΤΗΡΙΟ

🕔15/10/2016 19:46
το σχόλιο μας
Το κείμενο που λάβαμε τιτλοφορείται:
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: Η ΠΟΛΗ ΠΟΥ ΠΑΛΙ ΕΓΙΝΕ ‘’ΒΑΛΤΟΣ’’!

Ευτυχώς όμως, υπάρχουν κάποιοι πιστοί, που όπως διαβάσαμε τύπωσαν ένα φυλλάδιο σε 12.000 αντίτυπα και το μοίρασαν σπίτι σπίτι σε όλη την πόλη.
Τελικά από όπου περνάει ένας Άγιος επαναστάτης (Αυγουστίνος Καντιώτης), πάντα κάτι μένει.
Κάποιοι, έστω και ελάχιστοι, σπόροι θα βλαστήσουν.

Ιστολόγιο Ομάδας εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


"ΚΑΪΛΑΡΙ" 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016,
104 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ «ΕΞ ΥΠΑΚΟΗΣ» ΥΠΟΤΑΓΗ ΤΗΣ ΕΙΣ ΤΟΝ ‘’ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟ’’!


Γράφει, ο Δημήτριος Β. Εμμανουήλ, Εκπαιδευτικός (Γυμναστής)

Αδελφοί, δεν είναι άγνωστο ότι τα 2/3 του ανθρώπινου σώµατος, περίπου το 70/100, αποτελείται από νερό, όπως επίσης δεν είναι άγνωστο ότι η Πόλη της Πτολεμαΐδας παράγει περίπου το 70% της ηλεκτρικής ισχύος της χώρας μας, τουλάχιστον κατά το έτος 1996.
Δεν είναι άγνωστο επίσης ότι’ «Κατά την διάρκεια της Τουρκοκρατίας η περιοχή μας ονομαζόταν "Επαρχία Καϊλαρίων" και η Πτολεμαΐδα, "Καϊλάρ".
Η ονομασία Καϊλάρ (τούρκικα: Kayilar), πιθανόν να προήλθε από τις πολλές λάσπες της περιοχής»[1].


Αν τώρα αυτά είναι γνωστά για τους πολλούς, είναι όμως άγνωστος, ίσως, ο όρος «ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΣ».
Και είναι άγνωστος ο όρος- δρόμος αυτός διότι οι τόνοι τέφρας και Οικουμενικής λάσπης που κατέβασε η Κατακλυσμιαία «Σύνοδος» της Κρήτης- ένα μοναδικό φαινόμενο στην Εκκλησιαστική μας Ιστορίας- κοντεύουν να σκεπάσουν κάθε Ορθόδοξο δρόμο του ωραίου τόπου μας!

Κάθε «ευθεία Οδός» του Κυρίου μας, συνεχίζει -στις κατά τα άλλα ελεύθερες ημέρες μας- να μεταβάλλεται σε ΟΔΟΣ ΛΑΣΠΗΣ, ΛΑΣΠΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ ΜΑΣ! Κάθε εντολή Του παραβιάζεται, σκεπάζεται με τόνους λάσπης.

104 χρόνια κατολισθήσεων κοντεύουν να αποκόψουν τον δρόμο στην μέση. Και πριν, αλλά κυρίως μετά την πραγματοποίηση της «Κατακλυσμιαίας Συνόδου» της Κρήτης, η κατάσταση είναι από «Λασπολογικής» απόψεως τραγική.

Αγαπητοί, η πόλη μας σήμερα εορτάζει τα ελευθέριά της και ο ορισθείς άνθρωπος - συνήθως εκπαιδευτικός-θα μας μιλήσει στην πλατεία της πόλης την κατάλληλη ώρα, με τα κατάλληλα λόγια μνήμης ,για το χτες, αλλά και ευθύνης για το σήμερα… Όμως, μην τα περιμένουμε όλα από έναν άνθρωπο, να μιλήσει δηλαδή για όλα όσα έχουν και σήμερα μετατρέψει τους Εκκλησιαστικούς Δρόμους και Οικουμενιστικούς Κύκλους της πόλης μας σε «Βάλτους»!


ΛΙΓΑ ΑΚΟΜΗ ΛΟΓΙΑ ΜΝΗΜΗΣ και εμπειρίας ακούν! στο δυστυχισμένο δύστυχο:
- ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!
Δεν ξεχνώ λοιπόν, ότι πριν 33 χρόνια ο δρόμος λίγα μέτρα έξω από την οικία των γονιών μου ήταν Βάλτος, εν καιρώ βροχής! Η Πτολεμαΐδα στο χτες, ήταν ένα βαλτοχώρι. Τα μικρά μας πόδια βυθίζονταν στην λάσπη και αν δεν σε τραβούσε κάποιος κολλούσες εκεί και βασανιζόσουν. Η αίσθηση ότι βουλιάζεις… Θεέ μου, ευτυχώς υπήρχε πάτος ακόμη και για τα νήπια! Πολύς παιδεμός εκείνα τα χρόνια αλλά όχι, όχι άσκοπα αλλά για κάποιο σκοπό. Γιατί κάθε βίωμά μας αργά ή γρήγορα βρίσκει τον δρόμο του ή καλύτερα ανοίγει δρόμους, εξάλλου δεν λένε: Όλα τα επιτρέπει ο Θεός για κάποιο σκοπό, έχει το Λόγο του.Μνήμη απελευθέρωσής μας από την «Τουρκική κατοχή». Αλήθεια;
15 Οκτωβρίου 1912, 15 Οκτωβρίου 2016,
104 χρόνια ανυποταξίας εθνικής, αλλά….
Ακριβώς 104 χρόνια «Οικουμενισμού», δηλαδή Αίρεσης, ή διαφορετικά η Ελλάς αεί υποταγμένη- η Ελλάδα μας -στα σχέδια των Διεθνιστών Εγκεφάλων που είτε μέσα στην Ελλάδα, είτε απ’ έξω…. Πάλι είναι μέσα στα πράγματα! Και εννοώ τα εκκλησιαστικά-θρησκευτικά και όχι μόνον.


104 χρόνια υπομονής , στους πατριάρχες της Κωνσταντινουπόλεως, τους Οικουμενικούς, «είναι πάρα πολλά»… αναφώνησαν οι Αγιορείτες Πατέρες με την ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ τους (δείτε την εδώ), που σαν χέρι βοηθείας μας τραβά για λίγο προς τα άνω, προς τα Ορθόδοξα δόγματα -που
Διαβάστε περισσότερα »
Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !