Οι "53+" θα έχουν τον δικό τους υποψήφιο;

🕔14/10/2016 21:03

Την έντονη αντίδρασή τους για τις επιλογές της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να δείξουν οι "53+" εξετάζοντας μάλιστα το ενδεχόμενο να προτείνουν άλλον υποψήφιο για τη θέση του προέδρου αντί του Αλέξη Τσίπρα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σε εξέλιξη παρασκηνιακές διεργασίες για την εξεύρεση ενός προσώπου που θα μπορεί να λάβει ένα ικανοποιητικό ποσοστό από τους συνέδρους, ώστε να μην εκλεγεί ο κ. Τσίπρας με «ποσοστά Τσαουσέσκου», όπως λένε χαρακτηριστικά πολλά από τα στελέχη της κίνησης.

Η ομάδα των «53+» κατέθεσε το μεσημέρι της Παρασκευής κείμενο με έντονες διαφωνίες για την πολιτική της ηγεσίας και ιδίως για το άνοιγμα στους πρώην Πασόκους. Μεταξύ άλλων, δηλώνουν ότι είναι αντίθετοι με τις προσχωρήσεις προσώπων και τις Πασοκικές λογικές, ζητούν άμεση αποκατάσταση των αδικιών στους χαμηλοσυνταξιούχους, αντιτίθενται στη διάλυση των τάσεων και δηλώνουν ότι το Μνημόνιο που υπογράφηκε πέρσι από την κυβέρνηση απέχει έτη φωτός από ένα αριστερό πρόγραμμα.

Πολλοί εκ των στελεχών της κίνησης, όπως ο Πάνος Λάμπρου, άσκησαν κριτική και από το βήμα του συνεδρίου.

Οι «53+» ελέγχουν περί το 12%-15% του σώματος, αλλά έχουν επιρροή και σε ευρύτερες δυνάμεις. Εκφράζουν, δε, φόβους ότι η παντοκρατορία του Αλέξη Τσίπρα και της σημερινής ηγετικής ομάδας θα οδηγήσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε μετάλλαξη από ένα μαζικό, δημοκρατικό, πλουραλιστικό και πολυτασικό κόμμα της ριζοσπαστικής αριστεράς σε άνευρο πολιτικό μόρφωμα.

Είναι ωστόσο αβέβαιο εάν τελικά θα προκρίνουν μία απάντηση αυτού του είδους, να υποστηρίξουν δηλαδή μία άλλη υποψηφιότητα, έστω και συμβολικά, για τη θέση του προέδρου. Σημειωτέον ότι η σχετική ψηφοφορία θα γίνει την Κυριακή.

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !