«Οδοιπορικό στην πόλη- Θεματικές περιηγήσεις στα Γιάννενα και τη γύρω περιοχή»

🕔11/11/2016 23:26

Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Οδοιπορικό στην πόλη-
Θεματικές περιηγήσεις στα Γιάννενα και τη γύρω περιοχή»
Με αφορμή την επιτυχημένη ολοκλήρωση των θεματικών περιηγήσεων στο ιστορικό κέντρο των Ιωαννίνων και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων τον Μάιο- Ιούνιο 2016, η Επιτροπή Λόγου και Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνεχίζει τη συγκεκριμένη δράση το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος και την επεκτείνει και σε άλλα σημεία ενδιαφέροντος λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης του κοινού και του εξαιρετικού ενδιαφέροντος που παρουσίασε.

Σε συνέχεια της πρώτης φθινοπωρινής περιήγησης στο Νησί και τη λίμνη της πόλης την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 συνεχίζουμε τον κύκλο περιηγήσεων στην Καστρίτσα την Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, με σκοπό να ανακαλύψουμε όψεις της οικονομικής και πολιτισμικής τους ιστορίας, της αρχιτεκτονικής, της τέχνης, αλλά και τις αναπαραστάσεις στη λογοτεχνία.
Μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμπράττουν με συναδέλφους τους από την Εφορεία Αρχαιοτήτων προκειμένου να αναδείξουν στο κοινό γνωστές και άγνωστες όψεις του παρελθόντος της πόλης.
Αναλυτικά, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
 • Γνωρίζω την Καστρίτσα
  Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016, ώρα 11.00 π.μ.: περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Καστρίτσας από τους κ.κ. Υπατία Φάκλαρη, Αρχαιολόγο Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, Βιβή Γιούνη, Αρχαιολόγο Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, Χαρά Καππά, Αρχαιολόγο Εφορείας Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων, Γ. Σμύρη, Επίκ. Καθηγητή Τμ. Πλαστικών Τεχνών και Επιστημών της Τέχνης, Άκη Μάντζιο, Διδάκτορα Φιλολογίας Π.Ι.

  Σημαντικές πληροφορίες:
  • Σημείο συνάντησης: Πάρκινγκ Ι.Μ. Καστρίτσας, ώρα 11:00
  • Σε περίπτωση αναβολής της περιήγησης λόγω καιρικών συνθηκών θα αναρτηθεί σχετική ανακοίνωση το πρωί της ίδιας ημέρας στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου (www.uoi.gr)
Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε με την κα Ελένη Δερβένη στο τηλ. 2651007319 ή να στείλετε email: ederveni@cc.uoi.gr

Ιωάννινα, 7 Νοεμβρίου 2016
Από την Πρυτανεία

Στα συνημμένα αρχεία μπορείτε να βρείτε την Αφίσα και την Πρόσκληση της Εκδήλωσης


Πρόσθετες πληροφορίες


Συντάκτης: Πρυτανεία
Σημαντική ημερομηνία: 13/11/2016
Σχετικός σύνδεσμος: http://www.uoi.gr/panepistimiaki-zoi/politismos/epitropi-logou-kai-texnis/
Αφορά: Όλους

Συνημμένα αρχεία:
 1. http://www.uoi.gr/wp-content/uploads/2016/09/afisa-fthinoporines-periigiseis-2016-697x1024.jpg
 2. http://www.uoi.gr/wp-content/uploads/2016/09/prosklisi-fthinoporines-periigiseis-2016a.pdf
 3. http://www.uoi.gr/wp-content/uploads/2016/11/DT_Thematikes_Periiiseis_stin_Poli_ton_Ioanninon_Fthinoporo_2016_7-11.pdf
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !