Ο Τσίπρας παύει την τουρκική τηλεόραση στη Θράκη

🕔26/11/2016 17:21

Ισότητα και αλληλεγγύη μεταξύ όλων ανεξαίρετα των Ελλήνων πολιτών επιδιώκει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από τον μειονοτικό οικισμό Φιλλύρας Ροδόπης.

Προανήγγειλε τη δωρεάν παροχή ψηφιακών δεκτών στους κατοίκους προς ισότιμη ενημέρωσή τους από τα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον οικισμό στο πλαίσιο της περιοδείας του στη Θράκη και μιλώντας στους κατοίκους τόνισε ότι έχει ένα όραμα για ανοιχτές και δημοκρατικές κοινωνίες, όπου η σχέση των πολιτών με το κράτος δεν επηρεάζεται από την καταγωγή ή το θρησκευτικό τους φρόνημα.

Ο κ. Τσίπρας επισήμανε ότι στόχος του είναι μια σύγχρονη δημόσια μειονοτική εκπαίδευση για να σταματήσει το φαινόμενο της εκτεταμένης μαθητικής διαρροής στα σχολεία της Θράκης και να δημιουργούνται ίσες ευκαιρίες στη μόρφωση και στην επαγγελματική αποκατάσταση για όλους τους Έλληνες πολίτες.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε επίσης τη δωρεάν παροχή ψηφιακών δεκτών προς όλους τους πολίτες των ορεινών οικισμών της Θράκης για να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην ενημέρωση από τα ελληνικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Υπενθυμίζουμε ότι νωρίτερα την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας προειδοποίησε αυστηρά το Τουρκικό Προξενείο και το καθεστώς της Άγκυρας δηλώνοντας ότι «καμία ξένη αρχή δεν θα παίζει στη Θράκη».

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !