Ο Αμελητέος και τα Αμελέτητα

🕔05/10/2016 19:53

Κώστα Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)

Και ξαφνικά να: "Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου". Η ..."φίλη, σύμμαχος" Τουρκία ("Τ") δια στόματος του Προέδρου της, εγείρει ζήτημα διεκδίκησης νησιών μας του Αιγαίου.

Τίποτα βέβαια το περίεργο για όσους διαθέτουν στοιχειώδη νοημοσύνη και βασικές ιστορικές γνώσεις. Αυτοί ούτε απορούν, ούτε εκπλήσσονται, ούτε προβληματίζονται.
Οι αδαείς - με μπροστάρηδες τους "πολιτικούς" μας - ανησυχούν για αυτή την (... απρόσμενη τάχα;) εξέλιξη.
Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν, κάποιοι ηγέτες παραμένουν αμετανόητοι και σύρουν επιπόλαια τους λαούς τους σε περιπέτειες.
Τι σηματοδοτεί - κατά τη γνώμη μου- η συμπεριφορά του "Τ". Πρόεδρου:
-Είναι άνευ ουσίας (πρακτικά) και σημασίας. Άσφαιρα πειρά εντυπωσιασμού, ενίσχυση του ηγετικού profilτου , το οποίο ξεθωριάζει με το μισό και πλέον πληθυσμό της "Τ" να τον αμφισβητεί. Εκδηλώθηκε το........
(πρώτο;) αμφιλεγόμενο, αποτυχημένο πραξικόπημα εναντίον του.
- Οι ένοπλες δυνάμεις διχασμένες, αποδεκατισμένη η ηγεσία τους, σε αναβρασμό.
- Θέμα χρόνου η ανακήρυξη Κουρδικού Κράτους, καθώς και η τριχοτόμηση της Χώρας.
- Αποστέρηση / αποκοπή από κάθε είδους συμμαχία (μηδέ της Αμερικάνικης εξαιρουμένης).
- Οικονομικά προβλήματα, επιτεινόμενα και από την μείωση των Τουριστικών εσόδων.
- Εσωτερικές αναταραχές. Αλλεπάλληλες, πολύπλευρες τρομοκρατικές ενέργειες που τρομάζουν τον κόσμο και εμπεδώνουν το αίσθημα ανασφάλειας του.
Και ενώ αυτά - μεταξύ άλλων -συμβαίνουν ή ..... "Μαριωρή" επιχειρεί να εμφανιστεί με άλλον (εκείνο που της λείπει) φερετζέ.
Νεό - Οθωμανού κατακτητή ελληνικών νησιών, για ....καλλωπισμό!....
- Αποκλείεται να μην γνωρίζει (ο ίδιος - ή έστω- οι συνεργάτες του) ότι αν εγερθεί ζήτημα αναθεώρησης της Συνθήκης τηςΛωζάνης , τότε η "Τ" θα έχει (επιπρόσθετο) πρόβλημα με τα σύνορά της με Ιράκ, Συρία τα οποία ρυθμίστηκαν τότε ταυτόχρονα με ταπρος δυσμάς = Ελλάδα. Επομένως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.


Πλειάδα χαρακτηρισμών κυκλοφορεί: "Ημιπαράφρων", "κακέκτυπο του Κεμάλ", "Καβαλημένο καλάμι", "Σουλτάνοςανύπαρκτης Αυτοκρατορίας", "Εμπλεος ιδεών μεγαλείου" κ.αανάλογα.
Ενδεχομένως να ισχύουν κάποια από αυτά, ή και .... όλα μαζί.
Άλλωστε "μωραίνειΚύριος, ουςΑλλάχβούλεται απολέσαι".
Εδώ μια παρένθεση: θυμάστετι,σαςέγραφαπρόσφατα για την αδιαφορία της "Τ" για τυχόν ένταξη της στην Ε.Ε και άρα την αναποτελεσματικότητα των απειλών των Ευρωπαίων ότι - αν δεν συμμορφωθεί - δεν θα της ανοίξουν την πόρτα της ένταξης;
Δεν φαντάζομαι τώρα να αμφιβάλλει κανείς. Αν πράγματι ενδιαφερόταν - ή πίστευε πως θα είχε πιθανότητες εισόδου - θα διεκδικούσε ανοικτά νησιά συμμάχου (και στην Ε.Ε, εκτός από το αυτοαπαξιωμένο ΝΑΤΟ) χώρας; Δεν είναι παράφρονες οι Τούρκοι. Αθεράπευτα εύπιστοι, αφελείς, ευήθεις καισυναισθηματικοίείμαστεεμείςκαι πιστεύουμε πως δίπλα μας, ανατολικά κατοικούν ..... καρτάσιαμας (!).
Και μπορεί ο Τούρκικος λαός να μην έχει το μεγάλο μερίδιο ευθύνης (Να άγεται και να φέρεται, να παρασύρεται από τους φιλόδοξους αδίστακτους ανώμαλους ηγέτες του, κάτι που συμβαίνει και αλλού), αλλά θα λάβει υποχρεωτικά μέρος σε μια ενδεχόμενη πολεμική σύρραξη!
Υ.ΓΠροσωπικάδεν με προβληματίζει οα μ ε λ ε τ έ ο ςκοςΕρντογάν, αλλά τα α μ ε λ έ τ η τ α (ΕΥΡΩΑΝΘΡΩΠΑΡΙΑ).
Οι Αυστριακοί και Γερμανοί (Υπ. Εξωτερικών) αξιωματούχοι οι οποίοι παριστάνουν τον Πόντιο Πιλάτο για τις δηλώσεις Ερντογάν κρατώντας (υποκριτικά, ανιστόρητα και φιλοτουρκικά /συμφεροντολογικά ) ... ίσες αποστάσεις (;).
Τραγικές φιγούρες ανικάνων "Ευρωπαϊστών της ΛΥΚΟΦΙΛΙΚΗΣ Εταιρίας της Ε.Ε οι οποίοι αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν - εκτός αν παραφρόνησαν - ότι τα Ελληνικά σύνορα είναι και Ευρωπαϊκά.
Συνεπώς αν η "Τ" αποσπάσει νησιά μας, αυτόματα μετατοπίζονται τα ΕυρωπαϊκάΣύνορα. Συρρικνώνεται η Ευρώπη.
Αυτό επιδιώκουν οι ΛΥΚΟΦΙΛΟΙ"Σύμμαχοι", φίλοι, εταίροι και εταίρες;
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !