Ντουτέρτε ο «Τιμωρός» - Σκοτώνει εμπόρους ναρκωτικών και το 84% του λαού του τον στηρίζει

🕔13/10/2016 23:05

Το 84% του κόσμου στις Φιλιππίνες στηρίζει τον νέο πρόεδρο της χώρας, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, και την απόφασή του να δώσει άδεια ακόμη και στους πολίτες να σκοτώνουν εμπόρους ναρκωτικών στους δρόμους.


Τα Ηνωμένα Έθνη, η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες εξέφρασαν τις επιφυλάξεις και τις ανησυχίες τους όταν ο Ντουτέρτε....
κέρδισε τις εκλογές, στις οποίες είχε ως «όπλο» για την ψήφο του λαού, την πάταξη της διακίνησης των ναρκωτικών με έναν πρωτάκουστο τρόπο.
Εδωσε εντολή στους αστυνομικούς αλλά και στους πολίτες της χώρας να σκοτώνουν ελεύθερα τους εμπόρους ναρκωτικών, με αποτέλεσμα από την ημέρα της εκλογής του έως τις 30 Ιουνίου να έχουν χάσει τη ζωή τους 3.600 άνθρωποι, εκ των οποίων μόνο οι 1.377 σκοτώθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.
alt
Ο «Τιμωρός», όπως αποκαλούν τον Ντουτέρτε, φαίνεται μάλιστα πως απολαμβάνει τη στήριξη του λαού στις Φιλιππίνες. Σε πρόσφατη δημοσκόπηση το 84% των ερωτηθέντων στήριξε την απόφαση του προέδρου, αν και υποστήριξε πως θα προτιμούσε οι διακινητές να συλλαμβάνονται.
alt
Πάντως η αστυνομία προχωρά και σε συλλήψεις όπου μπορεί και μάλιστα είναι ενδεικτικές οι εικόνες από τα κελιά στη Μανίλα, την πρωτεύουσα της χώρας. Ο Ντουτέρτε έχει δώσει εντολή, οι κρατούμενοι να έχουν τις χειρότερες συνθήκες κράτησης ως ένδειξη πρώτης τιμωρίας πριν δικασθούν.
alt
Επόμενη απόφαση του Ντουτέρτε ήταν η να απαγορέψει σε όλους τους χώρους το κάπνισμα, νόμος, ο οποίος όμως δεν έχει αρχίσει να εφαρμόζεται ακόμη.
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !