Μνημόσυνο για τους πεσόντες στην Χαβαρόβρυση

🕔01/11/2016 11:18
Μνημόσυνο για τους πεσόντες στην Χαβαρόβρυση
Για 16η συνεχή χρονιά με την συμμετοχή συγγενών και πολιτών από όλη την Ηλεία

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης και με την συμμετοχή δεκάδων πολιτών από όλη την Ηλεία τελέστηκε το πρωί της Κυριακής 23 Οκτωβρίου 2016 το μνημόσυνο για τους 32 πεσόντες του Αποσπάσματος Ελευθερίου Παπανικολόπουλου στις 22 Οκτωβρίου 1947 στην θέση Χαβαρόβρυση επί της επαρχιακής οδού Αμαλιάδος -Σιμόπουλου.

Προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο- Εικονοστάσι από τον εφημέριο Χαβαρίου πατέρα Δημήτριο Αστερή, που τόνισε ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε όσους θυσιάζονται για την Πατρίδα.
Στην συνέχεια αναγνώστηκαν τα ονόματα των πεσόντων στην μάχη και ο τόπος καταγωγής τους.
Ακολούθως κατατέθηκαν στεφάνια στο μνημείο-εικονοστάσι από τον κ.Θεόδωρο Παπανικολόπουλο, εκ μέρους του Υπολοχαγού Ελευθερίου Παπανικολόπουλου και των συγγενών των πεσόντων, και από τον τ. Βουλευτή Ηλείας κ. Νικόλαο Κρέσπη εκ μέρους του κόμματος του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσής Αυγής.

Τους παρευρισκομένους ευχαρίστησε εκ μέρους οικογενειών των θυμάτων της Χαβαρόβρυσης ο κ. Θεόδωρος Παπανικολόπουλος εξ Αιγίου Αχαΐας, που ανέφερε ότι και σήμερα όπως και τότε ο Ελληνισμός βρίσκεται μέσα σε πεδίο κινδύνων και αυτό απαιτεί την πατριωτική επαγρύπνηση όλων των Ελλήνων.

Στην κύρια ομιλία στην εκδήλωση, ο καθηγητής φιλόλογος κ. Γεώργιος Κουρκούτας αναφέρθηκε στο νόημα της θυσίας των ανδρών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας στα δύσκολα μεταπολεμικά χρόνια 1946-1949, που υπερασπίστηκαν την Ελλάδα μπροστά στην απειλή της απώλειας της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.
Έκανε αναδρομή σε όλους όσοι κατά καιρούς
Διαβάστε περισσότερα »
Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !