Μικρός Μπεν: Βρήκαν πέντε σκελετούς στο αρχαίο νεκροταφείο – Σε δεξαμενή αποβλήτων επικεντρώνονται οι έρευνες

🕔30/09/2016 08:43

Κάθε μέρα και ένα νέο στοιχείο έρχεται στο φως από τις αγωνιώδεις έρευνες στην Κω, όπου Βρετανοί αξιωματικοί, ιατροδικαστές και αρχαιολόγοι συνεχίζουν τις ανασκαφές στο χωράφι όπου εκτιμάται πως ίσως θάφτηκε το καλοκαίρι του 1991 ο μικρός Μπεν Νίνταμ.

Η αποκάλυψη ενός αρχαίου νεκροταφείου στο σημείο των ερευνών, το απόγευμα της Πέμπτης (29.09.2016) προκάλεσε αίσθηση. Οι 4-5 τάφοι ηλικίας από 1500 έως 2000 ετών....
που ήρθαν στο φως έφεραν, προσωρινή, διακοπή των ερευνών. Σύμφωνα με τη Sun, οι ερευνητές εντόπισαν και πέντε σκελετούς!

Την ίδια στιγμή, οι έρευνες επικεντρώνονται σε έναν βόθρο, όπου μάλιστα ειδικοί με λευκές στολές και αναπνευστήρες για να προστατευτούν από τη μυρωδιά, κατέβηκαν για να τον ερευνήσουν. Στο χωράφι όπου γίνονται οι έρευνες, έχουν βρεθεί ίχνη αποσύνθεσης σε τέσσερα σημεία. Τα τρία σημεία έχουν αποκλειστεί, καθώς αποδείχθηκε πως τα ίχνη αποσύνθεσης ανήκαν σε σκύλο, σε νυχτερίδα και σε ανθρώπινα απόβλητα. Οι έρευνες επικεντρώνονται στο τέταρτο σημείο, για το αν τα ίχνη αποσύνθεσης ανήκουν σε άνθρωπο. Για την ώρα, το εργαστήριο του Αμπερντίν όπου έχουν σταλεί τα δείγματα δεν έχει εξακριβώσει αν πρόκειται για άνθρωπο ή όχι.

Στις έρευνες έχουν κληθεί να συμμετάσχουν και ειδικοί από το την εταιρία Body Farm του Τέξας των ΗΠΑ, η οποία ειδικεύεται στην ανάλυση των πτωμάτων που βρίσκονται σε αποσύνθεση. «Υπάρχουν στοιχεία το έδαφος που συνάδουν με αποσύνθεση αλλά οι αναλυτές δεν έχουν καταφέρει να εξακριβώσουν τι είναι αυτό» δήλωσε ο επικεφαλής των ερευνών, ντετέκτιβ Τζον Κάζινς.

Εκτός από τη δεξαμενή αποβλήτων, οι έρευνες εστιάζονται επίσης σε ένα χωράφι με ελιές αλλά και στο σημείο όπου βρίσκεται μια συκιά, η οποία δεν είχε φυτευτεί όταν εξαφανίστηκε ο μικρός Μπεν το καλοκαίρι του 1991.
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !