ΜΕ ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕ ΝΑ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟ ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ-ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ Π.Ε. ΑΧΑΪΑΣ ΠΟΥ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ

🕔26/09/2016 18:02

Παρά το γεγονός ότι ο νέος νόμος ορίζει ρητά πως οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί συνάπτουν σύμβαση ορισμένου χρόνου, η οποία αρχίζει από την ημέρα παροχής υπηρεσιών από τον εκπαιδευτικό και λήγει την 31η Αυγούστου του δεύτερου έτους από την πρόσληψή του, φαίνεται ότι κάποιοι σχολάρχες δεν διαβάζουν σωστά τις διατάξεις του νόμου ή αποφασίζουν κατά το δοκούν, με άλλα κριτήρια και όχι με κριτήριο την τήρηση της νομιμότητας και την προστασία του δημόσιου και κοινωνικού αγαθού της εκπαίδευσης.

Όπως ενημερωθήκαμε σήμερα από έγγραφο της Διεύθυνσης Π.Ε Αχαίας, το Αρσάκειο Πάτρας είχε προβεί σε πρόσληψη τριών εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης με ετήσιες συμβάσεις, αν και η πρόσληψή τους είχε γίνει μετά τις 6-9-2016, δηλαδή μετά την έναρξη ισχύος του νόμου 4415/2016. Ο Διευθυντής Π.Ε Αχαΐας, ζητά από την Διοίκηση της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας να συμμορφωθεί προς τις διατάξεις του νόμου, τονίζοντας ότι οι συμβάσεις των εν λόγω εκαπιδευτικών θα πρέπει να είναι διετείς.
Το γεγονός αυτό, βέβαια, δεν μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, αν σκεφτούμε ότι στα σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας του κυρίου Μπαμπινιώτη οι παραβιάσεις της εκπαιδευτικής νομοθεσίας ήταν πολλές φορές προσφιλής τακτική. Πολλάκις επιχειρήθηκε να εφαρμοστούν ακραία αντεργατικά μέτρα, όπως παραβιάσεις διατάξεων του νόμου 682/77 και επιβολή παράνομων συμβάσεων εργασίας. Τα ίδια παρουσιάστηκαν και στην Π.Ε. Β’ Αθηνών, όπου όμως ο Διευθυντής Εκπαίδευσης επέστρεψε τις συμβάσεις. Αυτό που έχει, όμως, ιδιαίτερη σημασία είναι ότι αποδεικνύεται ακόμη μια φορά πως πολλοί σχολάρχες περιφρονούν τη νομιμότητα και επιχειρούν με κάθε τρόπο να λειτουργήσουν στο ημίφως, βασιζόμενοι είτε στο φόβο και την ανάγκη πολλών συναδέλφων να βρουν εργασία με οποιουσδήποτε όρους είτε στην δυσκολία ή και την απροθυμία των ελεγκτικών μηχανισμών και της διοίκησης να κάνουν σωστά τη δουλειά τους – κάτι που δεν συνέβη, βέβαια, στην περίπτωση που αναφέρουμε, αφού η αντίδραση της Διεύθυνσης Π.Ε Αχαΐας και Π.Ε. Β΄ Αθήνας ήταν άμεση. Αποδεικνύεται, επίσης, ότι είναι υποχρέωση όλων μας να ελέγχουμε και να καταγγέλουμε κάθε παρατυπία ή παρανομία στα σχολεία μας, γιατί αλλιώς ο νέος νόμος για την ιδιωτική εκπαίδευση θα μείνει στα χαρτιά.
Δείτε εδώ το έγγραφο της Δ/νσης Π.Ε. Αχαΐας.
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !