Μαθησιακές Δυσκολίες: Ο ειδικός παιδαγωγός κ. Παπαναστασίου μας ενημερώνει (Extra Channel, Δευτέρα 10/10)

🕔08/10/2016 22:03

Τι εννοούμε με τον όρο μαθησιακές δυσκολίες; Σε ποια ηλικία κάνουν την εμφάνισή τους και πώς μπορεί να γίνει η διάγνωσή τους;

Αυτά είναι ορισμένα από τα ερωτήματα που βασανίζουν τους γονείς των παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα κατά τη διαδικασία της μάθησης.

Συχνά, οι γονείς αισθάνονται υπεύθυνοι για την κατάσταση που βιώνει το παιδί τους και ανησυχούν για το μέλλον τους, χωρίς όμως να γνωρίζουν πώς θα το βοηθήσουν πραγματικά να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο ή ενδοιασμό που πιθανότατα αντιμετωπίζει.

Ο ειδικός παιδαγωγός, Φώτης Παπαναστασίου, αναλύει στην κάμερα του Infokids.gr όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι γονείς προκειμένου να σταθούν δίπλα στο παιδί τους και να κάνουν τη διαδικασία της μάθησης πιο ευχάριστη στο παιδί. Το πρώτο και βασικότερο που έχουν να κάνουν, όπως αναφέρει ο κ. Παπαναστασίου, είναι να μάθουν τι ακριβώς είναι οι μαθησιακές δυσκολίες. Η συνέχεια επί της οθόνης…

Το βράδυ της Δευτέρας 10 Οκτωβρίου, στο 5λεπτο για το παιδί και τους γονείς που φιλοξενείται στη συχνότητα του Extra Channel, λίγο πριν από το κεντρικό δελτίο των 20:30, θα έχετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε ένα περιεκτικό ρεπορτάζ γύρω από το ζήτημα των μαθησιακών δυσκολιών.

Συντονιστείτε στις 10/10 ώρα 20:20 στο Extra Channel και διαδικτυακά στο www.extratv.gr

Infokids.gr

www.eidikospaidagogos.gr

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !