Μάθημα Θρησκευτικών: Ορθόδοξη διδασκαλία ή θρησκειολογία στους Ορθόδοξους μαθητές; Επιστολή Συλλόγου

🕔29/09/2016 00:58
Ο Παιδαγωγός
Δημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή που λάβαμε. Επιφυλλασόμαστε για το μνημόνιο στο οποίο αναφέρονταια και το οποίο υποτίθεται απαιτούσα ανάμεσα σε πολλά άλλα και τις αλλαγές στο μάθημα των θρησκευτικών. Οι αλλαγές συνέπεσαν χρονικά, κάποια άλλα όμως δεν συνέπεσαν.
Ασχέτως αν είναι έγκυρο ή όχι το αναφερόμενο "μνημόνιο" το οποίο υπέγραψαν υψηλόβαθμοι ιερωμένοι- σε κάθε περίπτωση αποτελούν στόχο και ατζέντα της Νέας Τάξης.

Ιστολόγιο Ομάδας εκπαιδευτικών "Ο Παιδαγωγός"


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ
«Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΗΛΙΑΣ»
ΕΔΕΣΣΗΣ 43 ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 12137 Περιστέρι 28-9-2016
ΑΡΙΘ. ΕΓΚΡ. ΠΡΩΤ. 613/1998
ΑΡΙΘ. ΠΡΩΤ. 536
Προς

Τα Ιστολόγια ‘‘ΑΓΙΟΡΕΙΤΙΚΟ ΒΗΜΑ’’, ‘‘ΑΚΤΙΝΕΣ’’, ‘‘Αποτείχιση και Πατερική Παράδοση’’, ‘‘ΚΑΤΑΝΥΞΙΣ’’, ‘‘ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟΣ’’, ‘‘Ο ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ’’και ‘‘ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ’’.


Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί,

Αφορμή να σας αποστείλουμε την παρούσα είναι η διένεξη μεταξύ του Υπουργού Παιδείας κ. Φίλη και του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου για το μάθημα των θρησκευτικών στη Δημόσια Εκπαίδευση. Ο κ. Φίλης ανακοίνωνε ότι από εφέτος και εξής το μάθημα των θρησκευτικών μετατρέπεται από μάθημα Ορθόδοξης διδασκαλίας για τους Ορθόδοξους μαθητές, σε θρησκειολογικό πρόγραμμα! Μετατρέπεται ουσιαστικά σε μάθημα θρησκειολογίας!

Για τους μαθητές Μουσουλμάνους στο θρήσκευμα, τους μαθητές Εβραίους στο θρήσκευμα και τους μαθητές «καθολικούς» στο χριστιανικό δόγμα, όπως πληροφορηθήκαμε από την με αριθ. 930/20-9-2016 επιστολή του Σεβ. Μητρ. Πειραιώς κ. Σεραφείμ προς τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα, ως περιεχόμενο του μαθήματος των θρησκευτικών καθορίζεται από τον Μουσουλμάνο Μουφτή, το κοράνιο, από το Κ. Ι. Σ. Ε η Τορά και το Ταλμούδ, και από την 4μελή Ρωμαιοκαθολική Ιεραρχία της Ελλάδος, την Ρωμαιοκαθολική Κατήχηση του Βατικανού. Επίσης οι ανωτέρω προτείνουν και τους διδάσκοντες!

Η ανωτέρω διάκριση «βγάζει μάτι» κατά το κοινώς λεγόμενο. ΄Οπως κατάγγειλε στην ανωτέρω επιστολή του ο Σεβ. Πειραιώς κ. Σεραφείμ «Προκύπτει ὅμως καί κάτι δυστυχῶς τρομακτικά βαρύτερο, ὅτι ἀπό τόν Ἐξοχώτατο Ὑπουργό ἐπί τῆς Παιδείας κ. Ν. Φίλη...καί ἀπό τό Ἰνστιτοῦτο Ἐκπαιδευτικῆς Πολιτικῆς τοῦ Ὑπουργείου Του, ἐκδιπλώνεται ἕνας ἐμπαθής Θρησκευτικός ρατσισμός εἰς βάρος τῆς Ὀρθοδόξου Καθολικῆς τοῦ Χριστοῦ Ἐκκλησίας...Μέ τήν πρόσφατη ἀπόφαση, ἀντιστρατεύονται καί περιφρονοῦν πλήρως τήν ἀπόφαση τῆς Ἱεραρχίας τῆς Ἐκκλησίας τῆς Ἑλλάδος περί διατηρήσεως τοῦ ὀρθοδόξου χαρακτῆρος τοῦ μαθήματος τῶν Θρησκευτικῶν διά τούς Ὀρθοδόξους Ἑλληνόπαιδες καί μετατρέπουν τό μάθημα σέ θρησκειολογική «σοῦπα» καί ποδοπατοῦν προκλητικά καί ἀπομειώνουν ἀνεπίτρεπτα τήν Ὀρθόδοξη Καθολική Ἐκκλησία...».

Στόχος είναι η αλλοίωση της θρησκευτικής συνειδήσεως των Ορθοδόξων Ελλήνων μαθητών. Έχουμε έμμεση προσπάθεια ΠΡΟΣΗΛΥΤΙΣΜΟΥ των ανηλίκων Ορθόδοξων μαθητών στην Πολυθεΐα της ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑΣ και την αθεΐα!

Η προσπάθεια αυτή του κ. Φίλη, και όσων είναι πίσω από τον κ. Φίλη, δεν έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Πέρυσι τον Σεπτέμβριο ο κ. Φίλης σαφέστατα είχε προαναγγείλει την
Διαβάστε περισσότερα »
Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !