Λάκης Λαζόπουλος για ΣτΕ: Δεν πας με νεροπίστολο σε πάρτι από Καλάσνικοφ

🕔27/10/2016 12:43

Βαριές κουβέντες τόσο για το που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες όσο και για το ΕΣΡ είχε ο Λάκης Λαζόπουλος.

Η κυβέρνηση έχασε, γράφει. «Όταν ο εχθρός είναι δύσκολος, πρέπει να οπλίζεσαι καλά. Δεν πας με νεροπίστολο σε πάρτυ από καλάζσνικοφ».
«ΕίΣτΕ και φαίνεΣτΕ!» είναι ο τίτλος του άρθρου που δημοσίευσε....
ο Λάκης Λαζόπουλος στο alstantiri.gr λίγη ώρα μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να κρίνει αντισυνταγματικό το νόμο Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

«Επιβεβαιωθήκαμε για το ποιος κυβερνάει αυτό τον τόπο» γράφει και σημειώνει πως τη μεγάλη χαρά δεν την πήραν μόνο οι εργαζόμενοι των καναλιών που επρόκειτο να κλείσουν αλλά «οι ιδιοκτήτες καναλιών, οι οποίοι αφού πάρουν τα ωραία τους λεφτά πίσω, θα μπορούν να εκπέμπουν όπως και πριν».

Επιτίθεται με σφοδρότητα στο ΣτΕ γράφοντας πως «δεν ήταν δυνατόν να βγάλει κάποια άλλη απόφαση. Όταν το ίδιο αυτό δικαστήριο έχει νομιμοποιήσει τα Μνημόνια ως συνταγματικά (...) είναι προφανές ότι ακολουθεί νόμους που συντάχτηκαν για να υπερασπίζουν φιλελεύθερες πολιτικές και καθεστώτα». Μιλά για «χρονικό μια προαναγγελθείσας αντισυνταγματικότητας» και χαρακτηρίζει τους νόμους «υπηρέτριες του σάπιου καθεστώτος της μεταπολίτευσης» που «δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος νέων πολιτικών και μάλιστα αριστερόστροφων».

Όπως σημειώνει «στην πραγματικότητα επέλεξε την προηγούμενη αντισυνταγματικότητα. Αλλά αυτή είναι η δουλειά του ΣτΕ; Να διαλέγει μεταξύ δύο αντισυνταγματικών νόμων, ποιος θα ισχύσει; Τι έχουμε φεστιβάλ αντισυνταγματικότητας, πρώτο βραβείο; Δεν είδα να επιβάλλει άμεση συγκρότηση του ΕΣΡ. Το άφησε φλου, όποτε, αν και οπόταν. Έτσι στήριξε την επικρατούσα ανομία στο τηλεοπτικό τοπίο».

Εκτός όμως από το ΣτΕ, ο Λάκης Λαζόπουλος επιτίθεται και στο ΕΣΡ. «Ποια ανεξάρτητη αρχή; Μπορεί να διορίζεσαι από την κυβέρνηση και να μου παριστάνεις και τον ανεξάρτητο;» διερωτάται και το χαρακτηρίζει Εξαρτημένο Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και «επιτροπή λογοκρισίας Δεξιάς και ΠΑΣΟΚικής κοπής, φίμωσης κάθε δημοκρατικού λόγου (...). Το ΕΣΡ είναι ένα ακόμα χέρι της διαπλοκής. Τίποτα παραπάνω».

Οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης είναι σεβαστές και ενίοτε αναγκαστικά αποδεκτές. Αλλά κρίνονται κιόλας
Η κυβέρνηση «προσπάθησε να της εξασφαλίσει 250 εκατομμύρια ευρώ και απέτυχε. Νευριάζει όμως, γιατί όταν ο εχθρός είναι δύσκολος, πρέπει να οπλίζεσαι καλά. Δεν πας με νεροπίστολο σε πάρτυ από καλάζσνικοφ. Και ο εχθρός σήμερα νίκησε την κυβέρνηση», σημειώνει ο Λάκης Λαζόπουλος.

Και κλείνει το κείμενό του με αναφορά στον... Άγιο Δημήτριο και ένα υστερόγραφο. «Ο άγιος Δημήτριος, ο μυροβλήτης, μετά την απόφαση του ΣτΕ μετονομάστηκε ως άγιος Δημήτριος, ο Τηλεπροβλήτης. Υ.Γ. – Όταν τον πρόεδρο του ΣτΕ τον περιμένουν στο Κολωνάκι αγανακτισμένοι τηλεθεατές, καταλαβαίνουν οι υπόλοιποι δικαστές τι πρέπει να ψηφίσουν για να μην τους συμβούν παρόμοια».
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !