Ξεκινά το σχέδιο του ΕΑΠ για την εκπαίδευση προσφύγων

🕔27/06/2016 21:04

Το Ελληνικό ΕΑΠ ανακοινώνει την έναρξη υλοποίησης ενός ολοκληρωμένου σχεδίου δράσεων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με στόχο τη διερεύνηση και αντιμετώπιση των εκπαιδευτικών αναγκών παιδιών και ενηλίκων προσφύγων που βρίσκονται στη χώρα μας.

Έπειτα από ένα διάστημα εντατικής προετοιμασίας έχει καταρτιστεί λεπτομερές σχέδιο δράσεων που εκτείνεται σε τρεις άξονες (έρευνα, γλωσσική ένταξη, ενδυνάμωση & ευαισθητοποίηση) και περιλαμβάνει ποικίλες παρεμβάσεις με στόχο τη μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη εκπαιδευτική ένταξη και προσαρμογή των προσφύγων.

Σε αυτή την προσπάθεια θα επιθυμούσαμε τη συνδρομή όσων ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν με κατάθεση ιδεών, απόψεων, σχολίων, κειμένων κοκ στην ψηφιακή εφαρμογή του ΕΑΠ «Think Tank» που πρόκειται να λειτουργήσει από το φθινόπωρο και καθ’ όλη τη φάση της έρευνας και συλλογής δεδομένων. Κατά περίπτωση θα επιδιώξουμε και τη συνεργασία των μεταπτυχιακών μας φοιτητών με εκπόνηση σχετικών διπλωματικών εργασιών το ερχόμενο ακαδημαϊκό έτος (σχετική πρόσκληση θα βγει τον Σεπτέμβριο μετά από συνεργασία με τις κοσμητείες του Πανεπιστημίου).

Μπορείτε να βρείτε μια αναλυτική παρουσίαση του έργου στην ιστοσελίδα http://www.press-eap.net/.

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !