Κουρουμπλής: «Δεν θα υπάρξουν αποστασίες τύπου '65 - Η κυβέρνηση θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας»

🕔16/10/2016 14:27

«Δεν θα υπάρξουν αποστασίες τύπου '65» τόνισε σε όλους τους τόνους ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, στον απόηχο της εσωκομματικής «γκρίνιας» που καταγράφηκε στο 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αφορμή το σταθερό πια αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για πρόωρες εκλογές, ο υπουργός Εσωτερικών ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «κάποιοι αναζητούν εποχές '65 και ’89… Ούτε υπάρχουν αποστάτες όπως το ’65, ούτε ‘89 που υπήρξαν σκευωρίες για να πέσει ο Ανδρέα Παπανδρέου». «Το ‘65 δεν θα επαναληφθεί, ο κόσμος θυμάται και ξέρει πόσο πλήρωσε την πτώση του πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου… Κάποιοι οδηγούν τον κ. Μητσοτάκη σε ακραίες θέσεις και θα το πληρώσει» ανέφερε σε άλλο σημείο.

«Η κυβέρνηση αυτή θα κριθεί στο τέλος της τετραετίας» υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Αναφερόμενος δε στις αποκαλύψεις που φέρεται να έχει κάνει ο Φρανσουά Ολάντ, ότι ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνήσει με τον Ρώσο πρόεδρο για το ενδεχόμενο να τυπωθούν δραχμές στη Ρωσία σχολίασε «αναζητείτε φαντάσματα… Ο κόσμος ξέρει ότι η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια και ο πρωθυπουργός αγωνίζεταινυχθημερόν για ένα στόχο. Εγώ ήμουν στο υπουργικό Συμβούλιο και ποτέ δεν τέθηκε τέτοιο θέμα».

«Πρέπει να ρυθμιστεί το χρέος»

«Πήραμε πάρα πολύ επώδυνα μέτρα, και μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ που εντελώς άλλα πράγματα πρέσβευε, αλλά με την προϋπόθεση ότι θα ρυθμιστεί το χρέος. Πρέπει και οι δύο πλευρές να τηρούν τη συμφωνία... Δεν είναι μόνο ο Σόιμπλε η Ευρώπη, αλίμονο αν ήταν μονό ο Σόιμπλε η Ευρώπη, υπάρχουν και άλλοι όπως πχ. ο Μοσκοβίσι» δήλωσε ακόμη ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο κ. Κουρουμπλής πρόσθεσε ότι «εμείς δεν ρίξαμε την κυβέρνηση Σαμαρά, είχε ήδη πει πέσει, εφόσον ήθελε να παραμείνει μπορούσε να πάει πιο πίσω την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Παράλληλα, ζήτησε αυθυπέρβαση απ’ όλους γιατί πάνω απ’ όλα είναι η Ελλάδα.
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !