Κατάργηση του νόμου Φίλη για τα ιδιωτικά σχολεία και εκπαιδευτικούς ζητούν οι Θεσμοί

🕔17/11/2016 07:15

Οι θεσμοί ζητούν την κατάργηση της διάταξης που είχε προκαλέσει πολλές αντιδράσεις απο τα σχετικά με τις απολύσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών που προβλέπει ότι θα πρέπει να εγκριθεί η αιτιολογία τους από ειδικό Συμβούλιο.

Την απαίτηση για ξήλωμα των διατάξεων «Φίλη» περι απολύσεων εκπαιδευτικών στα ιδιωτικά σχολεία εισέπραξε ο νέος υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου μετά από συνάντηση με τους δανειστές

"Οι δανειστές αντιμετωπίζουν το θέμα με όρους αγοράς" σημειώνουν κυβερνητικές πηγές που αφήνουν παράλληλα αιχμές για κάποιους "κακούς σχολάρχες", από τους οποίους αντλούν πληροφορίες οι δανειστές.

Νωρίς το απόγευμα οι εκπρόσωποι των θεσμών είχαν συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γιαβρόγλου (σσ. αντί για την συνάντηση που είχε προγραμματιστεί αλλά ακυρώθηκε με τον υπουργό υγείας Ανδρέα Ξανθό).

Από τους δανειστές εκφράστηκαν ενστάσεις, καθώς όπως ειπώθηκε θεωρούν ότι αυτή η διάταξη, η οποία προβλέπει ότι δεν μπορεί να γίνει καμία απόλυση ιδιωτικού εκπαιδευτικού χωρίς αυτή να είναι πλήρως αιτιολογημένη, συνιστά παρέμβαση στην αγορά και ζητούν να καταργηθεί. Σημειώνεται ότι η ρύθμιση είχε θεσπιστεί με νόμο του προηγούμενου υπουργού παιδείας Νίκου Φίλη.

Η συμβιβαστική πρόταση που έβαλε στο τραπέζι η ελληνική πλευρά προβλέπει ότι αυτό το Συμβούλιο θα συγκροτηθεί από το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και όχι από το υπουργείο Παιδείας. Η πρώτη αντίδραση των δανειστών ήταν αρνητική κι αν δεν βρεθεί λύση, τότε το θέμα θα συζητηθεί σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο.

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !