ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΑΡΩΔΕΊΑ , ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΔΟΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ

🕔14/03/2016 09:14

ΠΑΛΛΗΝΗ 10/3/2016 ΠΡΟΣ

ΑΠ: 25 τους συναδέλφους

ΤΑ ΟΞΥΜΜΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΜΕ «ΔΙΑΛΟΓΟΥΣ» ΥΠΟΤΑΓΗΣ!

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΔΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΠΑΡΩΔΕΊΑ , ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΔΟΕ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και το Υπουργείο Παιδείας, παίζουν ακόμα ένα επεισόδιο στο διάλογο παρωδία για την Παιδεία. Καλούν αυτή τη φορά τους Συλλόγους Διδασκόντων, να πάρουν μέρος στο διάλογο, να συνεδριάσουν (εφόσον το επιθυμούν καθώς η συνεδρίαση επί του συγκεκριμένου θέματος δεν είναι υποχρεωτική. Δεν αποτελεί μέρος των υπαλληλικών μας υποχρεώσεων.) και να στείλουν τις προτάσεις τους στην Επιτροπή Εθνικού Διαλόγου

Η κυβέρνηση είχε δεσμευτεί ότι θα πραγματοποιήσει χιλιάδες διορισμούς και δεν πραγματοποίησε ούτε έναν. Την ίδια στιγμή που ο ανακοίνωνε την έναρξη του διαλόγου, δεν είχε προσληφθεί ούτε ένας από τους 22.000 σημερινούς αναπληρωτές, με αποτέλεσμα τα σχολεία να υπολειτουργούν μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους. Τμήματα του ολοήμερου παραμένουν ακόμα κλειστά, η παράλληλη στήριξη ακυρώνεται καθώς καλείται ένας/μία εκπαιδευτικός να αναλάβει τρία ή και τέσσερα παιδιά! Με νέα τροπολογία που ψηφίστηκε επί της ουσίας καταργεί τα Τμήματα Ένταξης, αφού κατήργησε ήδη την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη για τα Λύκεια, που ή ίδια είχε ψηφίσει και τέλος με εγκυκλίους της καταργεί την Ενισχυτική και στα Δημοτικά, ενώ προχωρά σε υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών κ.ά.

Επιπλέον, η κυβέρνηση έχει ψηφίσει και αποδεχτεί τις προτάσεις της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ για την Εκπαίδευση, το λεγόμενο «εξορθολογισμό», που σημαίνει αλλαγή στην αναλογία μαθητή-εκπαιδευτικού ανά τάξη. Νέες συγχωνεύσεις και συμπτύξεις τμημάτων. Αύξηση του διδακτικού ωραρίου. Κινητικότητα και ευελιξία. Ο ίδιος ο υπουργός ανήγγειλε στην τελευταία συνάντηση με ΔΟΕ – ΟΛΜΕ την «εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης της σχολικής μονάδας με νέα νομοθετική ρύθμιση».

Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση επιταχύνει το βηματισμό της για να περάσει τα αντιλαϊκά μέτρα και τις δεσμεύσεις του 3ου μνημονίου που όλοι μαζί (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ – ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΠΟΤΑΜΙ) στήριξαν, ρίχνει διάφορα προπαγανδιστικά πυροτεχνήματα για να θολώσει το τοπίο. Στόχο έχουν να αποσπάσουν την ανοχή των εργαζομένων στα μέτρα σφαγιασμού που έχουν ήδη δρομολογήσει.

Οι εκπαιδευτικοί, τα σωματεία μας και οι σύλλογοι διδασκόντων δεν θα γίνουμε το φόντο στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης. Οι εργαζόμενοι που έχουμε ματώσει τα προηγούμενα χρόνια δεν θα δώσουμε τη συναίνεση μας για μας ρίξουν ακόμα πιο βαθιά στο λάκκο της αντιλαϊκής πολιτικής.

Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αν. Αττικής «Αλ. Δελμούζος» καλεί όλους τους συναδέλφους :

Να μην κάνουμε βήμα πίσω από την απαίτηση να ικανοποιηθούν εδώ και τώρα οι διεκδικήσεις μας:

Να πάρουν πίσω το νόμο λαιμητόμο. Καμιά νέα περικοπή στις συντάξεις, επαναφορά στα επίπεδα του 2009. Να πληρώσουν το κράτος και η μεγαλοεργοδοσία για τα ελλείμματα στα Ταμεία. Επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης. Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και των τριών μνημονίων που μειώνουν συντάξεις και παροχές. Όρια ηλικίας στα 60 χρόνια για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες, στα 55 και 50 αντίστοιχα για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

ΚΑΤΩ το νέο μισθολόγιο – φτωχολόγιο. Κάλυψη των απωλειών μας, αυξήσεις στους μισθούς μας με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας, κατάργηση της φοροληστείας του ΕΝΦΙΑ κ.τ.λ

Κάλυψη όλων των κενών εδώ και τώρα! Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους. Διεκδικούμε μαζικούς μόνιμους διορισμούς, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά, μισθολογικά δικαιώματα για τους αναπληρωτές και τους ελαστικά εργαζόμενους εκπαιδευτικούς. Καμιά τάξη πάνω από 20 παιδιά.

Ούτε ένα ευρώ από την τσέπη γονιών και εκπαιδευτικών για λειτουργικά έξοδα του σχολείου, αποκλειστική χρηματοδότηση των σχολείων από τον Κρατικό Προϋπολογισμό και τις Σχολικές Επιτροπές.

Κανένα παιδί έξω από τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση. Δίχρονη Προσχολική Αγωγή, Ενιαίο 12χρονο Σχολείο για όλα τα παιδιά.

Να λειτουργήσουν επιτέλους τώρα και πλήρως όλες οι δομές γενικής και ειδικής αγωγής!

Να ξεκινήσει τώρα η ΠΔΣ για το Λύκειο, ειδικά για τους μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες, και η Ενισχυτική στα Γυμνάσια αλλά και να διευρυνθεί στα Δημοτικά, για όλα τα παιδιά που την έχουν ανάγκη.

Κανένας σύλλογος διδασκόντων να μην ενταχθεί στο σχεδιασμό του Υπουργείου Παιδείας, να μην συμμετάσχει στο διάλογο απάτη της κυβέρνησης.

Καταγγέλλουμε την προσχηματική διαδικασία «διαλόγου» και καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να ανακαλέσει την απόφασή του και να αποσύρει τη συμμετοχή του.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΕΧΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ ΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !