ΙΣΤ’ Μαθητικό Συμπόσιο Λυκείων ASPnet-UNESCO Αττικής

🕔16/03/2016 20:01

padis 4

padis 5

Στις 25-26 Φεβρουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε στο Γενικό Λύκειο Αρσακείου Ψυχικού το ΙΣΤ’ Μαθητικό Συμπόσιο Λυκείων ASPnet-UNESCO Περιφέρειας Εκπαίδευσης Αττικής, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και θρησκευμάτων και την Ελληνική Εθνική Επιτροπή για την UNESCO.

Το θέμα του Συμποσίου ήταν «Στοχεύοντας στην Αειφορία μέσω της Εκπαίδευσης» και αποτελεί συμβολή του Ελληνικού Δικτύου ASPnetUNESCO, στην υλοποίηση του Παγκόσμιου Προγράμματος Δράσης του διεθνούς οργανισμού για την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, κ. Ι.Δ. Παντής, απηύθυνε χαιρετισμό στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές των εικοσιένα σχολείων που συμμετείχαν, υπογραμμίζοντας ότι το σχολείο δεν αρκεί μόνο να παρέχει γνώσεις στους μαθητές αλλά πρέπει και να διαμορφώνει συμπεριφορές και στάση ζωής. Η Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη συμβάλλει αποτελεσματικά στην πραγματοποίηση αυτού του στόχου.

Χαιρετισμό επίσης απηυθύναν ο Πρόεδρος Συντονιστής των Εταιρικών Σχολείων Κύπρου, κ. Παύλος Δαπόλας, ο Αναπληρωτής Πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μαραβέγιας εκ μέρους της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCOκαι ο κ. Σ. Γκλαβάς εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρίας.

Το Πρόγραμμα ASPnet περιλαμβάνει πάνω από 10.000 εκπαιδευτικά ιδρύματα, σε 181 χώρες. Για την Ελλάδα το δίκτυο συντονίζεται από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών και Διεθνών Θεμάτων, Τμήμα Διεθνών Σχέσεων.

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !