Υποψηφιότητα έκπληξη για την ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

🕔16/10/2016 21:21

Σκληρή είναι η μάχη για την εκλογή στη νέα Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί και η υποψηφιότητα της αδελφής του Αλέξη Τσίπρα, Ζανέτ.

Η Ζανέτ Τσίπρα είναι 53 ετών και αρχιτέκτονας. Διατηρεί γραφείο με τον έτερο αδελφό του Πρωθυπουργού Δημήτρη, ο οποίος είναι πολιτικός μηχανικός. Διαμένει στον Διόνυσο και δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά στον επαγγελματικό της κλάδο.

Μετά την σαρωτική επικράτηση του Αλέξη Τσίπρα το ενδιαφέρον μετατοπίζεται στην σειρά εκλογής αλλά και στην ίδια της σύνθεση της ΚΕ.

Οι υποψήφιοι ήταν 419 για 151 μόλις θέσεις καθώς ελήφθη η απόφαση να μειωθούν τα μέλη της ΚΠΕ από 201 που ήταν. Ενδιαφέρον έχει επίσης το ποια κυβερνητικά στελέχη θα μείνουν εκτός καθώς υπάρχει το «φρένο» της ποσόστωσης που προβλέπει συμμετοχή 25% για τα κυβερνητικά και κρατικά στελέχη αλλά και 1/3 ποσόστωση φύλου.

Η δυσκολία με την οποία αναδείχθηκαν σύνεδροι, ανάγκασαν ηχηρά ονόματα, όπως τους υπουργούς Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή, Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη και Οικονομίας Γιώργο Σταθάκη, να μην θέσουν υποψηφιότητα για την νέα Κεντρική Επιτροπή.

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !