-Υιοθετώντας τα πρωτάκια (δράση 3) -Αποκριές.

🕔10/03/2016 13:01
Την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 την 4η ώρα επισκέφτηκε την τάξη μας το Α2 τμήμα του σχολείου μας και οι μαθητές που έχουμε υιοθετήσει και έχουμε αναλάβει να φροντίζουμε στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς που διανύουμε.
Για μέρες ετοιμαζόμασταν να τους υποδεχτούμε τους μικρούς μας φίλους, ετοιμάσαμε μικρά δωράκια και γλυκίσματα για να υποδεχτούμε τα μικρά μας και και γεμίσαμε χρωματιστά χωνιά με καραμέλες και μπαλόνια.
Κατά τη διάρκεια αυτής της δραστηριότητας όλοι μαζί μια μεγάλη παρέα κατασκευάσαμε αποκριάτικες μάσκες, ακούσαμε μουσική και μοιράσαμε τα μενταγιόν με το μικρό συμβόλαιο της υιοθεσίας στο οποίο είχαμε βάλει τις φωτογραφίες μας σαν ενθύμιο.

>


.....Υιοθεσία μαθητών Α’ Δημοτικού
Η δράση στηρίζεται στις αρχές του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης και πραγματοποιείται στο σχολείο μας με σκοπό να αφυπνίσει τους μεγαλύτερους μαθητές για την εθελοντική παρουσία και προστασία των μικρών μαθητών κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων στον προαύλιο χώρο και των σχολικών περιπάτων.
Η δράση στηρίχτηκε στην ιδέα πως κάθε πρωτάκι του σχολείου, υιοθετείται στην αρχή της χρονιάς από έναν μαθητή της έκτης τάξης. Ο μεγάλος μαθητής αναλαμβάνει να το προστατεύει, να το καθοδηγεί και να το βοηθάει καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Έτσι το πρωτάκι ξέρει ότι μπορεί να απευθυνθεί και κάπου αλλού εκτός από τους δασκάλους του για οτιδήποτε το απασχολεί. Οι εμπλεκόμενοι μαθητές βοηθούν καθ΄ όλη τη διάρκεια της χρονιάς τους μικρούς τους φίλους να προσαρμοστούν στο σχολείο, να εξοικειωθούν με τους μεγάλους και άγνωστους χώρους (επάνω όροφος, αίθουσα πολλαπλών κ.λ.π.) και είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν σε ότι χρειαστεί
Νοέμβριος : 1η Γνωριμία με τα πρωτάκια κατά τη διάρκεια της σχολικής εκδρομής στο Λιμνίο. Υπόσχεση.
Δεκέμβριος: Υπογραφή Συμβολαίου Υιοθεσίας κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην Α τάξη και ανταλλαγή δώρων (γλυκίσματα- μπαλόνια).
: Προσφορά μικρών χειροποίητων χριστουγεννιάτικων στολιδιών .
Φεβρουάριος: Επίσκεψη και ανταλλαγή εικαστικών έργων.
Μάρτιος: Επίσκεψη στην αίθουσα της Στ1 τάξης και κατασκευή αποκριάτικης μάσκας.
Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !