Ιδού γιατί δεν πρέπει να τρώτε αργά το βράδυ

🕔01/09/2016 09:17

Οι διαιτολόγοι επιμένουν ότι το φαγητό το βράδυ επιδρά αρνητικά στο σωματικό μας βάρος. Ωστόσο, μελέτη καθιστά σχεδόν απαγορευτικό το βραδινό φαγητό.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, το βραδινό φαγητό μπορεί να προκαλέσει σοβαρότατα προβλήματα υγείας, ακόμα και καρδιακά επεισόδια ή και εγκεφαλικά!
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι ειδικοί καρδιολόγοι τονίζουν ότι το φαγητό μετά τις 7 το βράδυ δεν επιτρέπει στο σώμα να χαλαρώσει, αλλά το κρατά σε κατάσταση «εγρήγορσης». Ειδικά για άτομα με υψηλή πίεση, το τσιμπολόγημα το βράδυ επιδεινώνει ακόμα περισσότερο την κατάστασή τους.
Αλλά και τα άτομα χωρίς προβλήματα πίεσης επιβαρύνουν το σώμα τους, καθώς το βραδινό φαγητό υποχρεώνει το σώμα να κρατά την πίεση του αίματος σε υψηλά επίπεδα ακόμα και κατά τη διάρκεια του ύπνου, όταν κατά τεκμήριο η πίεση πέφτει.
Οι ειδικοί προτείνουν το τελευταίο γεύμα της ημέρας να λαμβάνει χώρα τουλάχιστον δύο ώρες πριν τον ύπνο και ειδικά για άτομα με υψηλή πίεση, τονίζουν να αποφεύγουν το φαγητό μετά τις 7 το βράδυ.
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !