Η Ζαράφα κέρδισε το 2ο Βραβείο στον 11ο Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning

🕔28/10/2016 01:04
H αγαπημένη μας Ζαράφα μας πήγε πολύ ψηλά...

Δεύτερο Εθνικό Βραβείο στον 11ο Εθνικό Διαγωνισμό eTwinning και βράβευση στο Υπουργείο Παιδείας.

Ποια είναι όμως η Ζαράφα;
Η Ζαράφα είναι μια "διπλωματική" Καμηλοπάρδαλη. Την έκανε δώρο ο πασάς της Αιγύπτου Μοχάμεντ Άλι το 1826 στον βασιλιά της Γαλλίας Κάρολο, αποσκοπώντας στο να καταστείλει την ελληνική επανάσταση και να τον βοηθήσει.

Η Ζαράφα λοιπόν εκλάπη από λαθροκυνηγούς από το Σουδάν, ανέβηκε σε ένα καράβι στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου κι από εκεί ταξίδεψε με τη συνοδεία δύο αγελάδων που της παρείχαν γάλα, στη Μασσαλία. Οι Γάλλοι βλέποντας για πρώτη φορά ένα τέτοιο ζώο δεν ήξεραν πως να φερθούν. Επειδή λοιπόν ήταν Οκτώβριος, της φόρεσαν κίτρινο παλτό και μπότες!!! Από εκεί, με τα πόδια ταξίδεψαν για 32 μέρες μέχρι το Παρίσι. Στη Λυόν μόνο λέγεται ότι μαζεύτηκαν 30000 άνθρωποι για να τη θαυμάσουν και ακολούθησε μια εποχή που ονομάστηκε Ζαραφομανία. Έπιπλα, ρούχα, υαλικά, τραγούδια, όλα ήταν εμπνευσμένα από την αγαπημένη καμηλοπάρδαλη.

Η Ζαράφα οδηγήθηκε στους κήπους του Παρισιού όπου έζησε μέχρι το 1845. Ταριχεύθηκε και σήμερα μπορεί το κοινό να την επισκεφθεί στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας La Rochelle.

H Ζαράφα αποτέλεσε έμπνευση για δραστηριότητες όλης της χρονιάς. Αγαπήθηκε από όλα τα σχολεία που συμμετείχαν και φτιάξαμε κι εμείς τη δική μας ΖΑΡΑΦΟΜΑΝΙΑ.

Το έργο μας "Η Βαλίτσα της Ζαράφα"

Το eTwinning έργο, καθώς και τις δραστηριότητες έχουν αναρτηθεί στην Ιστοσελίδα που δημιουργήσαμε

Γνωρίστε την στα παιδιά σας. Θα τη λατρέψουν!!!!
Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !