Η ροδόχρους νόσος συνδέεται-άγνωστο για ποιο λόγο-με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης Πάρκινσον

🕔23/03/2016 23:27

Οι άνθρωποι με ροζάκεια φαίνεται, πως αντιμετωπίζουν περίπου διπλάσιο κίνδυνο να εκδηλώσουν Πάρκινσον, σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.

Οι Δανοί επιστήμονες διευκρίνισαν ότι η διαπίστωση αυτή, που γίνεται για πρώτη φορά, θα πρέπει να επιβεβαιωθεί και από άλλες μελέτες.

Η ροζάκεια είναι μια χρόνια φλεγμονώδης δερματική πάθηση που «χαρίζει» κόκκινα μάγουλα και μύτη σε όσους την έχουν. Οι αιτίες της παραμένουν εν πολλοίς άγνωστες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Αλεξάντερ Έγκερμπεργκ του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό περιοδικό νευρολογίας "JAMA Neurology", ανέλυσαν στοιχεία για 5,5 εκατ. άτομα, εκ των οποίων τα 22.400 είχαν διαγνωσθεί με Πάρκινσον και τα 68.100 με ροζάκεια, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η μελέτη διαπίστωσε ότι στα άτομα με ροζάκεια, η νόσος Πάρκινσον εμφανίζεται περίπου δυόμισι χρόνια νωρίτερα από ό,τι στον γενικό πληθυσμό. Επίσης τα περιστατικά Πάρκινσον είναι περίπου διπλάσια στους ανθρώπους με ροδόχρου νόσο (7,62 ανά 10.000) από ό,τι στον γενικό πληθυσμό (3,54 ανά 10.000).

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !