Η Microsoft υποστηρίζει την Kinems σε μια πρωτοποριακή έρευνα σε σχολεία της Κύπρου

🕔17/11/2016 14:06

Περισσότεροι από είκοσι ειδικοί παιδαγωγοί, ψυχολόγοι και θεραπευτές από έξι σχολεία της Κύπρου, συγκεντρώθηκαν στις εγκαταστάσεις του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου της Κύπρου για να μοιραστούν τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους σχετικά με τη χρήση της καινοτόμου προσέγγισης Kinems και των διαδραστικών παιχνιδιών του Kinect.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν από ερευνητές του Πανεπιστημίου της Κύπρου. Τα στοιχεία έδειξαν πως το project της Kinems είχε μεγάλη επιτυχία, αποδεικνύοντας την αποτελεσματικότητα των παιχνιδιών Kinems για παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και πολλαπλές μαθησιακές δυσκολίες.

Τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι οι μαθητές βελτίωσαν όχι μόνο τη συναισθηματική τους κατάσταση αλλά και τις ακαδημαϊκές επιδόσεις τους στα μαθηματικά και τη γλώσσα. Τα παιχνίδια της Kinems, που βασίζονται στην τεχνολογία καταγραφής κίνησης, έχουν βοηθήσει στον εμπλουτισμό του λεξιλογίου των συμμετεχόντων, την οπτική αντίληψη, τις κινητικές δεξιότητες και την προσοχή και τη συγκέντρωση τους σε όλες τις συνεδρίες παρέμβασης. Δείτε το σχετικό βίντεο:

www.eidikospaidagogos.gr

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !