Η απάντηση του Μαξίμου στην κριτική της ΝΔ

🕔11/11/2016 16:55

Θα συνεργαστούν η Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής με την Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Περιστατικών Παραβίασης Ασφάλειας Πληροφορικών Συστημάτων και δεν υπάγεται η Αρχή στις αρμοδιότητητες του Νίκου Παππά σύμφωνα με ανακοίνωση του Μαξίμου.

Είχε προηγηθεί ανακοίνωση της ΝΔ σύμφωνα με την οποία στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής περνούν αρμοδιότητες της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού εγκαλείται η αξιωματική αντιπολίτευση ότι «στον ζήλο της να δημιουργήσει ψευδείς εντυπώσεις εις βάρος της κυβερνητικής πολιτικής και του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, η Νέα Δημοκρατία προφανώς δεν διάβασε τον συστατικό νόμο της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Πολιτικής (ΓΓΨΠ)».

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση του Μαξίμου «αυτή η μεταφορά δεν προβλέφθηκε ποτέ στον συστατικό νόμο της ΓΓΨΠ 4389/2016. Αντιθέτως αυτός (άρθρ. 160, παρ. θ) ορίζει ότι η ΓΓΨΠ συνεργάζεται με την Εθνική Αρχή Αντιμετώπισης Περιστατικών Παραβίασης Ασφάλειας Πληροφορικών Συστημάτων (Εθνικό CERT).

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού καταλήγει: «Επειδή η ψηφιακή πολιτική και η ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων, πόσο μάλλον η εθνική ασφάλεια, απαιτούν εξειδικευμένη γνώση, τεκμηρίωση και νηφάλια προσέγγιση, καλούμε το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης να τοποθετείται επί τέτοιων ζητημάτων με την απαραίτητη νηφαλιότητα, προσοχή, και χωρίς ανακρίβειες χάριν δημιουργίας ψευδών εντυπώσεων».

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !