Γραμματεία Εκπαιδευτικών Πειραιά: Για την ξενάγηση στο θυσιαστήριο της Καισαριανής

🕔14/11/2016 19:58

Με ιδιαίτερα μεγάλη συμμετοχή και σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ιστορική ξενάγηση του ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑστο «θυσιαστήριο της λευτεριάς» στον ηρωικό χώρο του Σκοπευτηρίου της Καισαριανής και στο παρακείμενο Μουσείο της Εαμικής -Εθνικής Αντίστασης το πρωί της Κυριακής 13 Νοέμβρη.

Πλήθος συναδέλφων με τις οικογένειες τους και αρκετούς φίλους τους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ.

Ευχαριστούμε το μέλος της ΠΕΑΕΑ του Παραρτήματος Καισαριανής κ. Γαβριλάκη Κ. για την ξενάγηση και τα πλούσια ιστορικά στοιχεία που μας παρέθεσε μέσα από τις αφηγήσεις του, και στο χώρο των εκτελέσεων και μέσα στο Μουσείο, το οποίο διαθέτει ιστορικό υλικό (φωτογραφίες της εποχής με μάχες, κινητοποιήσεις από αγωνιστές της περιοχής, γραπτά κείμενα, μέρος του οπλισμού...).

Ακολούθησε «Συμπόσιο» με ούζο, μπίρα και μεζέδες στο δημοτικό αναψυκτήριο σε ένα κατάφυτο περιβάλλον!!!

Συνιστούμε στους συναδέλφους μας που δεν μπόρεσαν να έρθουν μαζί μας ότι ο συγκεκριμένος χώρος αξίζει πραγματικά να αποτελέσει αντικείμενο εκπαιδευτικών εκδρομών με τους μαθητές μας.

read more

Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !