Γραμματεία Εκπαιδευτικών Λέσβου: Για τις ξενοφοβικές – ρατσιστικές ιαχές που ακούστηκαν στο 8ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης και της πληθωρικής προβολής που «έτυχαν»

🕔14/10/2016 16:02

Καταδικάζουμε και καταγγέλλουμε στο λαό της Λέσβου, τις φωνές μισαλλοδοξίας και ρατσισμού που στόχο έχουν να δημιουργήσουν ξενοφοβικό και ρατσιστικό κλίμα. Καλούμε τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές , να απομονώσουν τέτοιες φωνές μίσους που δηλητηριάζουν συνειδήσεις και μπολιάζουν ιδιαίτερα τη νέα γενιά με άγρια ένστικτα ανθρωποφαγίας και βαρβαρότητας.

Είναι πολύ «εύκολο και βολικό» να μπαίνουν στο στόχαστρο απελπισμένοι και εξαθλιωμένοι πρόσφυγες και μαζί μ’ αυτούς και τα παιδιά τους, από την τρυφερή τους ακόμα ηλικία και να αθωώνονται οι πραγματικοί ένοχοι.

Τέτοιες αντιλήψεις και πρακτικές, που αθωώνουν τους θύτες και στήνουν στον τοίχο τα θύματα, χρειάζεται να καταδικαστούν και να απομονωθούν στις συνειδήσεις των εκπαιδευτικών και όλου του με δημοκρατικές και αγωνιστικές παραδόσεις, λεσβιακού λαού.

Ο εχθρός μας δεν είναι τα μικρά και καταταλαιπωρημένα παιδιά που εγκατέλειψαν την πατρίδα τους εξαιτίας του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων.

Ο πραγματικός αντίπαλος, ο πραγματικός ένοχος είναι το σάπιο εκμεταλλευτικό σύστημα, οι κυβερνήσεις και τα κόμματα που το στηρίζουν, οι οποίοι για τα κέρδη και τους ανταγωνισμούς του μεγάλου κεφαλαίου δεν διστάζουν ν' ανάψουν τη φωτιά του πολέμου όπου Γης.

Όταν ο λαός της Λέσβου παρακολουθεί έξω απ’ την πόρτα του τα θωρηκτά των φονιάδων του ΝΑΤΟ να κόβουν βόλτες, έτοιμα να ξεράσουν θάνατο και δυστυχία με τις ευλογίες της κυβέρνησης, μας είναι αδύνατο να πιστέψουμε ότι ο κίνδυνος προέρχεται από μικρά ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

read more

Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !