Γραμματεία Εκπαιδευτικών Φθιώτιδας: Για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων

🕔12/11/2016 10:14

Εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές,

Όλοι μας πρέπει να αντιμετωπίσουμε σαν δική μας υπόθεση τους πρόσφυγες που είναι αποτέλεσμα της διαμάχης των ιμπεριαλιστών για περισσότερα πλούτη και κυριαρχία. Να εκφράζουμε τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη μας στα όσα περνάνε, αλλά και να δυναμώσουμε το κίνημα ενάντια σε όσους δημιουργούν και αναπαράγουν το πρόβλημα.

Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για την προσφυγιά, είναι επίσης υπεύθυνοι για τη φτώχια και τα βάσανα των λαών και δεν αποκλείεται να μας δημιουργήσουν και νέα προβλήματα.

Στοιχειώδης υποχρέωση του λαού μας είναι να αγκαλιάσει τα παιδιά των προσφύγων και τη μόρφωσή τους. Όλα τα παιδιά, ανεξάρτητα από φυλή, φύλο, θρησκεία, χρώμα και καταγωγή, έχουν δικαίωμα στη μόρφωση.

Με κάθε τρόπο, πρέπει να εξασφαλιστούν για όλα τα παιδιά οι καλύτερες συνθήκες, τα καταλληλότερα κτήρια, επαρκής αριθμός κατάλληλων εκπαιδευτικών, βιβλία και, το κυριότερο, υποστήριξη στην προσπάθειά τους να ονειρευτούν έναν καλύτερο κόσμο.

Σε αυτήν τη λογική κινούνται οι εργατικές, λαϊκές οικογένειες της Λαμίας. Μέχρι σήμερα εξέφρασαν ζωντανά τη συμπαράστασή τους με κάθε τρόπο. Με συλλογή ρούχων και τροφίμων, με προσωπική δουλειά και φυσικά με την έκφραση της αντίθεσής τους στον ιμπεριαλισμό που δημιουργεί τους πολέμους. Σε αυτή τη λογική πρέπει να κινηθούμε και στο 6ο Δημοτικό Σχολείο της Λαμίας, στο Μοσχοχώρι και όπου αλλού χρειαστεί.

Σας καλούμε να κλείσετε τα αυτιά σας σε ρατσιστικού χαρακτήρα ξενοφοβικές αντιδράσεις που εκπορεύονται από νεοφασιστικά στοιχεία. Να ξεπεραστούν ελλείψεις και αδυναμίες των υπευθύνων που πρέπει να κάνουν έγκαιρα τις καλύτερες προετοιμασίες ώστε να ετοιμαστούν τα σχολεία να δεχτούν και τα προσφυγόπουλα.

read more

Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !