Γονείς έβαλαν λουκέτο για να μην πάνε σχολείο προσφυγόπουλα!

🕔09/10/2016 08:49

Αδιανόητη ρατσιστική αντίδραση γονιών σε σχολείο της Λέσβου οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να βάλουν λουκέτο στο 8ο δημοτικό σχολείο Μυτιλήνης, προκειμένου να μην επιτρέψουν τη φοίτηση σε πέντε προσφυγόπουλα!

Ένας πατέρας “σφράγισε” την πόρτα του σχολείου....
και καταχειροκροτήθηκε από τους υπόλοιπους.

Προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα οι γονείς υποστήριξαν ότι “δεν είναι ρατσιστές αλλά...” ομόφωνα αποφάσισαν να βάλουν λουκέτο στο σχολείο μέχρι όπως λένε να λυθεί το θέμα.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις τους στο lesvos news, κατηγορούν τον διευθυντή ότι δεν τους ενημέρωσε και τους έφερε προ τετελεσμένου, καθώς η φοίτηση των 5 (ΠΕΝΤΕ) προσφυγόπουλων ανακοινώθηκε όπως λένε στους μαθητές μετά την προσευχή. Ευθύνες επιρρίπτουν και στην πολιτεία για τον χειρισμό της στο προσφυγικό.

Χαρακτηριστικές της απόλυτης έλλειψης ψυχραιμίας που επικρατεί οι δηλώσεις ενός πατέρα ο οποίος είπε στην κάμερα ότι τίθεται θέμα υγιεινής καθώς όπως είπε αν φοιτήσουν στο σχολείο τα προσφυγόπουλα “Τα παιδιά μας θα αρρωστήσουν, τα παιδιά μας θα πεθάνουν”!

Όπως λέει στο σχολείο υπάρχουν 4 τουαλέτες για 142 παιδιά.

Όπως αναφέρει το LesvosNews.gr από τη Δευτέρα θα ενταχθούν σε τρία Δημοτικά Σχολεία της Μυτιλήνης 15 προσφυγόπουλα.

Πέντε θα ενταχθούν στο σχολικό συγκρότημα που στεγάζονται το 9ο και 11 Δημοτικό Σχολείο, 5 στο 15ο Δημοτικό Σχολείο και 5 πρόκειται να φοιτήσουν στο 8ο Δημοτικό Σχολείο στο οποίο και μπήκε το....λουκέτο

Για την ιστορία τα παιδιά αυτά πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να ενταχθούν στα Ελληνικά Σχολεία – έχουν ακόμα και βιβλιάρια υγείας.

Με πληροφορίες από lesvosnews
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !