Γκρίνια του κουαρτέτου στον Ν. Φίλη για τα ιδιωτικά σχολεία

🕔16/09/2016 15:49

Διαφώνησαν με τον πολυδιαφημισμενο νόμο για τα και τις αλλαγές στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών τους αλλά και της απογευματινής λειτουργίας τους, οι εκπρόσωποι της Τρόϊκας κατά την σημερινή τους συνάντησης με τον υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη.

Το θέμα ωστόσο δεν αποτελεί προαπαιτούμενο για την αξιολόγηση της ελληνικής πλευράς, οπότε επί του παρόντος αποτελεί απλή «γκρίνια» και δεν αναγκάζει το υπουργείο Παιδείας στην λήψη αποφάσεων.
Πάντως, στην διάρκεια της σημερινής συνάντησης υπήρξε διαφωνία για το θέμα και μάλιστα προτάθηκε στον κ. Φίλη να πάρει πίσω την συγκεκριμένη διάταξη ή να αναζητήσει άλλες ρυθμίσεις στο συγκεκριμένο θέμα. Ωστόσο, δεν αποτέλεσε αίτημα που πρέπει να ικανοποιηθεί, κάτι που δίνει την ευχέρεια στον υπουργό Παιδείας να κινηθεί όπως θέλει.
Υπενθυμίζεται ότι με τον νόμο του υπουργείου Παιδείας που ψηφίστηκε πρόσφατα,οι απολύσεις εκπαιδευτικών που μένουν σε ένα σχολείο άνω των δυο ετών θα παραπέμπονται για κρίση σε συμβούλιο εκπαιδευτικών που πρέπει να κρίνει κατά πλειοψηφία (κάτι που πολλοί σχολίασαν ως μια έμμεση «μονιμοποίησή τους» στα πρότυπα των δημόσιων εκπαιδευτικών. Παράλληλα αλλαγές γίνονται και στο εργασιακό καθεστώς των εργαζομένων στα φροντιστήρια τα οποία δεν θα μπορούν να κάνουν μαθήματα σε περιόδους εορτών, όπου και παραδοσιακά οι μαθητές κάνουν επαναλήψεις.
Η άποψη που εκφράστηκε απο τους εκπροσώπους του ΔΝΤ ήταν ότι η διάταξη αυτή εαν δεν αποσυρθεί μπορεί να δημιουργήσει «δεδικασμένο» και στον υπόλοιπο ιδιωτικό τομέα, περιορίζοντας έτσι τη δυνατότητα των εργοδοτών να προβαίνουν σε απολύσεις.
Το θέμα θα συζητηθεί ξανά στην διάρκεια της αξιολόγησης των γενικών δράσεων της κυβέρνησης που μπορεί να ολοκληρωθεί και μετά τα Χριστούγεννα, ενώ αναζητούνται συμβιβαστικές λύσεις.
Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !