Φουτουρία, ενα παραμύθι επιστημονικής φαντασιας

🕔08/10/2015 14:48

Η διεθνής ομάδα Ηippo παρουσιάζει κάθε Κυριακή από τις 11 Οκτωβρίου 2015, στο θεάτρο Αλκμήνη, την πολυταξιδεμένη σ’όλο τον κόσμο, παιδική παράσταση «Φουτουρία», ένα παραμύθι επιστημονικής φαντασίας, βασισμένο σε νουβέλα του Νίκου Τσιώτσου.

Φουτουρία. Έτος 2999. Η Αυριάνα 245 minus αποφασίζει ξαφνικά να σταματήσει τη δουλειά της και να βγει έξω να χορέψει στη βροχή. Αυτό όμως είναι απαγορευμένο στη Φουτουρία. Από κει κι έπειτα η ηρωίδα μας μπαίνει σε αναπάντεχες περιπέτειες και καταδιώκεται από φουτουριστικά ρομπότ σε ένα μεγάλο κυνηγητό, που κορυφώνεται όταν συναντήσει τον Ροβέρτο, τον δημιουργό μιας μηχανής που ταξιδεύει στο χρόνο...

Η Αυριάνα ζώντας σε ένα ουτοπικό μέλλον, όπου όμως η έννοια της ελευθερίας είναι αμφισβητήσιμη και όλα φαίνονται κανονισμένα και φυσιολογικά, τυχαία, ανακαλύπτει μια άλλη πραγματικότητα και ακολουθεί ένα διαφορετικό δρόμο...

Μέσα από την υποκριτική τέχνη, την κωμωδία, το χορό και το τραγούδι πλάθεται ένας νοητός κόσμος που εισάγει ομαλά τα σε ένα ευφάνταστο διαδραστικό περιβάλλον. Θεματική ενότητα είναι η έννοια της ελευθερίας (λόγου, έκφρασης, συναισθημάτων, φαντασίας).

Χρησιμοποιώντας στοιχεία σωματικού θεάτρου και ηλεκτρονική μουσική, η ομάδα Hippo δημιουργεί μια φαντασμαγορική πόλη του μέλλοντος, γεμάτη αστεία ρομπότ και τρελές εφευρέσεις. Μια ξέφρενη κωμωδία για παιδιά όλων των ηλικιών!

Την παράσταση ακολουθεί θεατρικό παιχνίδι βασισμένο σε τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος. Τα παιδιά μέσα από θεατρικές δραστηριότητες (αυτοσχεδιασμοί, κινητικά & φωνητικά παιχνίδια) συμμετέχουν σε έναν φανταστικό κόσμο, εμπνευσμένο απ’ το θέαμα που παρακολούθησαν. Στόχοι του δράματος είναι η ανάπτυξη της ικανότητας προφορικής επικοινωνίας, η καλλιέργεια της αισθητικής έκφρασης, η προαγωγή της κριτικής σκέψης και η ευαισθητοποίηση σε θέματα συλλογικότητας, προσωπικών δικαιωμάτων και ελευθερίας.

Η παράσταση έχει περιοδεύσει σε Ελλάδα, Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Καναδά Η.Π.Α. και Αυστραλία.

Το πρόγραμμα παρουσιάζεται σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, σε νηπιαγωγεία κάθως και παιδικούς σταθμούς, στις σχολικές αίθουσες ή στον χώρο που διαθέτει κάθε σχολείο.

Για περισσότερες πληροφορίες και για διαθέσιμες ημερομηνίες, μπορείτε να απευθυνθείτε στον Αλέξανδρο Ράπτη ή τον Φώτη Δούσο στο τηλ. 6974040085 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση: hippotheatregroup@gmail.com.

Ομάδα

Η ομάδα HIPPO ιδρύθηκε το 2009 και αποτελείται από τους Φώτη Δούσο και Αλέξανδρο Ράπτη. Δραστηριοποιείται στο χώρο του παιδικού θεάτρου και του Εκπαιδευτικού Δράματος και χαρακτηρίζεται από μια «avant-garde» αισθητική που σέβεται τις αναζητήσεις της σύγχρονης παιδαγωγικής επιστήμης.

Έχει ήδη πέντε παιδικές παραστάσεις στο ενεργητικό της, τρία θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια για παιδιά και νέους και δύο παραστάσεις για ενήλικες.

Η ομάδα έχει παρουσιάσει δουλειές της σε Ελλάδα και εξωτερικό (Ευρώπη, Αμερική, Αυστραλία), σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία, σε θεατρκούς χώρους και Πανεπιστήμια. Επίτευγμα της ομάδας αποτελεί η παρουσίαση παράστασής της στο πανεπιστήμιο του Yale, σε φοιτητές του τμήματος της νεοελληνικής γλώσσας.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Κείμενο: ΟμάδαHippo (Φώτης Δούσος & Αλέξανδρος Ράπτης) - Νίκος Τσιώτσος

Σκηνοθεσία: ΟμάδαHippo (Φώτης Δούσος & Αλέξανδρος Ράπτης)

Σχεδιασμός δραστηριότητων εκπαιδευτικού δράματος: Καλλιόπη Φύκαρη, Ομάδα Hippo

Κοστούμια: Κατερίνα Χατζοπούλου

Κίνηση: Ομάδα Hippo -Χάρης Πεχλιβανίδης,

Μουσική: Ομάδα Ηippo – Πάρης Φράγκος

Φωτογραφίες: Νίκος Αρβανιτίδης

Παίζουν:Χριστιάνα Κανδυλιώτη, Αλέξανδρος Ράπτης, Φώτης Δούσος

Trailer παιδικής παράστασης:https://www.youtube.com/watch?v=Mpw7zHxtxv0

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Πρεμιέρα: Κυριακή 11 Οκτωβρίου στις 17:00

Παραστάσεις: από 11 Οκτωβρίου 2015 έως 06 Ιανουαρίου 2016

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κάθε Κυριακή στις 17:00

Εισιτήριο: 8 ευρώ (γενική είσοδος), 6 ευρώ (ΑΜΕΑ, ατέλειες, ομαδικό εισιτήριο απο 10 ατομα και πάνω)

Διάρκεια παράστασης: 45 λεπτά

Διάρκεια εκπαιδευτικού δράματος: 25 λεπτά

Διεύθυνση: Θέατρο Αλκμήνη, Αλκμήνης 8, Γκάζι (Μετρό Κεραμεικού)

Τηλέφωνο κρατήσεων: 210. 34 28 650 (μετά τις 18:30)

Η επίσημη ιστοσελίδα μας:

http://hippohippos.wix.com/hippo-theatre-group

Η σελίδα μας στο facebook:https://www.facebook.com/pages/HippoTheatreGroup/151102378252493?fref=ts

Ακολουθήστε μας στο twitter:

https://twitter.com/hippotheatre

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !