Φίλης: Έτοιμο το νέο πρόγραμμα Θρησκευτικών

🕔01/09/2016 10:55

Στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Ν. στα πλαίσια της συζήτησης στη Βουλή της τροπολογίας για την ελληνόφωνη εκπαίδευση ανέφερε χαρακτηριστικά για την διδασκαλία των θρησευτικών

"Θα ήθελα επ’ ευκαιρία να ενημερώσω τη Βουλή των Ελλήνων ότι από φέτος σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης θα εφαρμοστεί το νέο πρόγραμμα του μαθήματος των θρησκευτικών.

Άκουσα μια τοποθέτηση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, του κ. Μητσοτάκη, προ μηνός σε μια τηλεοπτική εκπομπή που είπε ότι κι αυτός συμφωνεί ότι πρέπει να αλλάξει το πρόγραμμα των θρησκευτικών στα σχολεία.

Με το πρόγραμμα που έχουμε έτοιμο ως ΙΕΠ, ως Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, μέσα από ειδική επιτροπή που συγκροτήθηκε και άκουσε όλες τις πλευρές και την Εκκλησία και τους θεολόγους και όλες τις πλευρές -η απόφαση είναι, βεβαίως, της πολιτείας, έτσι λειτουργεί το σχολείο, δεν λειτουργεί με αποφάσεις άλλων-, είμαστε έτοιμοι και θα πάμε σε επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και θα προχωρήσουμε σε ένα πρόγραμμα αλλαγής του μαθήματος των θρησκευτικών, σε μια αντίληψη να μην είναι μάθημα ομολογιακό, κατηχητικό, αλλά μάθημα γνώσης των θρησκειών, βεβαίως της Ορθοδοξίας, αλλά και των άλλων θρησκευμάτων τα οποία περιβάλλουν τη χώρα μας ή ζούνε μέσα στη χώρα μας διάφοροι πιστοί.

Ελπίζουμε συντόμως να έχουμε τη δυνατότητα να παρουσιάσουμε αυτό το πρόγραμμα της επιμόρφωσης των θεολόγων."

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !