Φαρμάκι Ολάντ για Τσίπρα: Έκανε δημοψήφισμα για το προσχέδιο και όχι για τις προτάσεις Γιούνκερ! Με πρόδωσε δύο φορές!

🕔16/10/2016 11:21

Έχουν περάσει τρεις ημέρες από την κυκλοφορία του βιβλίου "Ένας πρόεδρος δεν έπρεπε να πει κάτι τέτοιο" στα γαλλικά βιβλιοπωλεία, ο σάλος, όμως, συνεχίζεται από τους διαλόγους "φωτιά" που έχουν δημοσιευθεί με...

πρωταγωνιστές τους Φρανσουά Ολάντ και Αλέξη Τσίπρα.

Διαπραγματεύσεις, δημοψήφισμα, Grexit και... ο Έλληνας Πρωθυπουργός που πρόδωσε δύο φορές τον Ολάντ, όπως αποκαλύπτει ο ίδιος ο πρόεδρος της Γαλλίας....

Στη σελίδα 510 του βιβλίου που έγραψαν οι δύο δημοσιογράφοι της εφημερίδας "Le Monde" υπάρχει εκτενής αναφορά για το πώς ένιωσε ο Γάλλος πρόεδρος στο άκουσμα του δημοψηφίσματος που -όπως υποστηρίζει- βασίστηκε σε ένα προσχέδιο εγγράφου διαπραγμάτευσης και όχι στις προτάσεις, τις οποίες ο Γιούνκερ είχε ήδη κάνει!

Όπως αναφέρουν οι συγγραφείς του βιβλίου, "ο Ολαντ είναι ακόμα πιο αξιέπαινος γιατί ένιωσε, το παραδέχθηκε ο ίδιος, “δυο φορές προδομένος” από τον Ελληνα πρωθυπουργό".

"Γι’ αυτόν τον λόγο είναι ένας δύσκολος ομόλογος", λέει ο Γάλλος πρόεδρος, γελώντας.

"Η πρώτη φορά, ήταν όταν πραγματοποίησε ένα δημοψήφισμα, χωρίς να περιμένει τις τελικές προτάσεις. Πήρε ένα πρόχειρο έγγραφο, προσχέδιο βάσης των διαπραγματεύσεων, το δημοσιεύει και λέει: "Δεν συμφωνώ μ’ αυτό", τη στιγμή που ο Γιούνκερ είχε κάνει νέες προτάσεις…".

Από την ανακοίνωση του δημοψηφίσματος έως τη διεξαγωγή του, ο Ολάντ με, αλλά και χωρίς την Μέρκελ, πολλαπλασίασε τις επαφές με τον Τσίπρα, τον οποίο ήλπιζε να πείσει ώστε να κάνει πίσω.

Πίστεψε, μάλιστα, ότι τα κατάφερε, όταν ο Ελληνας πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί ότι θα εγκατέλειπε να συμβουλευτεί τον λαό του.

"Και τελικά, έκανε μια δήλωση λέγοντας: “Διατηρώ το δημοψήφισμα και καλώ προς ψήφιση του ΟΧΙ”. Ορίστε, τελείωσε…", είπε με λύπη ο Ολαντ που ένιωσε προδομένος για μια δεύτερη φορά, λοιπόν. "Την δεύτερη περισσότερο απ΄ότι την πρώτη", λέει…
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !