Εθνικό διάλογο για την Παιδεία προανήγγειλε ο Ν. Φίλης

🕔07/10/2015 09:10

Εθνικό διάλογο για την Παιδεία με μεταρρυθμίσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο Νίκος Φίλης.

«Δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φίλης και εξήγγειλε, μεταξύ άλλων, κατάργηση των Συμβουλίων Ιδρυμάτων, περιορισμό αποσπάσεων εκπαιδευτικών εκτός σχολείων και νέα στρατηγικά πλαίσια σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης, με αναθεώρηση του θεσμικού πλαισίου προσχολικής αγωγής, αναβάθμιση του λυκείου ως αυτόνομη εκπαιδευτική βαθμίδα και της τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, ο υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι θα συνεχιστεί το έργο της προηγούμενης κυβέρνησης, χωρίς να γίνουν βήματα προς τα πίσω από τις τομές που έχει ανάγκη η εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες.

«Αναλαμβάνουμε την ευθύνη όλα αυτά τα «γιατί» που όλοι και όλες συναντάμε στις καθημερινές μας διαδρομές και με ανοιχτή καρδιά και μυαλό να ανοίξουμε επιτέλους έναν συντεταγμένο διάλογο, με συγκεκριμένο χρονικό ορίζοντα, για τη διαμόρφωση ενός μεταρρυθμιστικού οράματος για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης» σημείωσε.

Ο υπουργός υποσχέθηκε κάλυψη όλων των κενών που όπως είπε άφησαν τα τελευταία χρόνια παλαιότερες κυβερνήσεις ενώ είπε ότι θα διερευνηθεί και το ενδεχόμενο για μόνιμους διορισμούς το 2016.

Ανακοίνωσε επίσης, τη δημιουργία ενός Ειδικού σχολείου ανά Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !