ΕΣΒΗ 1914 στη Συνδιάσκεψη του ΟΑΣΕ: Αυτονομία στη Βόρειο Ήπειρο για να προστατευθεί ο Ελληνισμός! Παρέμβαση και Ελληνίδων Πομάκων για την τρομοκρατία και τις απειλές των Τούρκων στη Θράκη!

🕔29/09/2016 11:18
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Εθνικός Σύλλογος Βόρειος Ήπειρος 1914 έδωσε το παρών στην ετήσια Συνδιάσκεψη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Σταθερότητα στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), που πραγματοποιείται στην Βαρσοβία από τις 19 Σεπτεμβρίου, εκπροσωπώντας διεθνώς τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό.

Ο εκπρόσωπος του ΕΣΒΗ 1914 Νικόλαος Κολίλας κατά τη διάρκεια της παρέμβασης του
στη συνεδρία για τις εθνικές μειονότητες


Τα έντυπα που παρέθεσε ο ΕΣΒΗ 1914 στο περιθώριο της Συνδιάσκεψης του ΟΑΣΕ


Στην συνεδρία 10 που πραγματοποίησε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΑΣΕ για τις Εθνικές Μειονότητες, το πρωί της

Δευτέρας 26 Σεπτεμβρίου, ο εκπρόσωπος του ΕΣΒΗ 1914 κ. Νικόλαος Κολίλας, με καταγωγή από τη Χιμάρα, έκανε την ακόλουθη παρέμβαση στο πλαίσιο των δυόμισι λεπτών που δόθηκε από τον συντονιστή σε κάθε έναν από τους ομιλούντες.Η παρέμβαση του εκπροσώπου του ΕΣΒΗ 1914 κ. Νικόλαου Κολίλα από το 1:16 και η απάντηση του Αλβανού αντιπροσώπου από το 2:49:20


ΠΡΟΣΟΧΗ: Στο 1:14 (1 ώρα και 14 λεπτά) μιλάνε 2 ελληνίδες εκπρόσωποι του Πολιτιστικού Συλλόγου των Πομάκων της Θράκης,που καταγγέλλουν την ΜΗ χρησιμοποίηση της πομακικής γλώσσας στα δίγλωσσα σχολεία της μειονότητας (όπου υποχρεωτικά διδάσκονται την τουρκική ενώ δεν είναι η μητρική τους γλώσσα).
Καταγγέλλουν ακόμη και την τρομοκρατία και τις πιέσεις που δέχονται από τους Τούρκους για να δηλώνουν Τούρκοι και όχι Πομάκοι«Ευχαριστώ κύριε συντονιστή. Αξιότιμοι εκπρόσωποι, το σημαντικότερο ζήτημα που αντιμετωπίζει η Εθνική Ελληνική Μειονότητα της Αλβανίας, η οποία διαβιεί στην περιοχή με την ιστορική ονομασία Βόρειος Ήπειρος, είναι αυτό της ιδιοκτησίας.

Τα Δικαστήρια και άλλοι αλβανικοί κρατικοί φορείς, ευνοούν τους πλαστογράφους που
Διαβάστε περισσότερα »
Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !