Επίθεση Τσίπρα σε Μητσοτάκη: Σήμερα θα απολογηθείτε

🕔10/10/2016 16:31

Με σφοδρή επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ ξεκίνησε ο πρωθυπουργός την ομιλία του στη Βουλή, στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

«Κατά την διάρκεια της προηγούμενης συζήτησης ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε να αποδράσει. Αλλά αυτό δεν θα σας το επιτρέψουμε κύριε Μητσοτάκη. Σήμερα θα απολογηθείτε και για τα ψεύδη και τις συκοφαντίες αλλά κυρίως για τα πεπραγμένα σας. Δεν γεννηθήκατε χθες», δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι «συμμάχησε αμέσως με το πιο παλιό και πιο διεφθαρμένο σύστημα της χώρας», αλλά και ότι «4 μήνες μετά τις επανεκλογή του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε εκλογές αδιαφορώντας για την κρίσιμη κατάσταση της χώρας».

Σημεία της ομιλίας Τσίπρα:

-Εχετε επιδοθεί σε μια λυσσώδη επίθεση σε έναν αδυσώπητο πόλεμο κατά της προσφάτως εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας. Πρόκειται για μια διαρκή απόπειρα μεταμοντέρνας μορφής μιντιακού πραξικοπήματος με όπλα την προπαγάνδα και την συκοφαντία. Σήμερα ζούμε την τρίτη πράξη της απόπειρας αυτής. Η πρώτη ήταν την περίοδο της διαπραγμάτευσης, η δεύτερη με την ασύστολη καατστροφολογία όταν είχατε βάλει όλα σας τα λεφτά στο ΔΝΤ. Τότε παρακαλούσατε τον Τόμσεν να κρατήσει γερά και η διάψευσή σας ήταν παταγώδης. Και σήμερα έρχεται η τρίτη πράξη.

-Παίζοντας συνέχεια τα ρέστα σας θα τα χάσετε στο τέλος όλα. Και επειδή το ξέρετε αυτό δίνετε μια μάχη οπισθοφυλακών. Ολες σας οι ελπίδες μια μια σβήνουν. Όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι είμαστε σε ανάκαμψη στην οικονομία.

-Εχετε την ευθύνη για την συρρίκνωση σε μια πενταετια του ΑΕΠ κατά 25 μονάδες

-Ακόμα και οι πιο σκληροί από τους πιστωτές μας προβλέπουν ανάπτυξη και την πιο δύσκολη χρονιά καταφέραμε πλεόνασμα μεγαλύτερο από αυτό που αφήσατε. Το πρώτο εξάμηνο του 2016 είμαστε πάνω από τον στόχο. Η πρώτη αξιολόγηση κλείνει και τυπικά και σύντομα θα εκταμιευθούν τα χρηματα, είπε ο κ. Τσίπρας. Το σημαντικότερο απ' όλα με την βοήθεια του ΕΣΠΑ τα κονδύλια απορροφήθηκαν στο 100%. Μέσα σε ενάμιση χρόνο η ανεργία αποκλιμακώθηκε κατά 4 μονάδες.

-Το 2016 είχαμε 200.000 περισσότερες θέσεις εργασίας

-Δεν αντέχετε να είστε μακριά από τις καρέκλες της εξουσίας. Θα μείνετε για πολλά χρόνια μακριά από τα κυβερνητικά έδρανα. Χωνέψτε το.

-Ο ελληνικος λαός δεν σας έμαθε χθες. Σας γνωρίζει και σας θυμάται καλά. Και κάθε φορά που ασκείτε κριτική ξέρετε τι λεει ο λαός; Κοίτα ποιός μιλάει. Μιλάει ο Μητσοτάκης που δεν χάνει ευκαιρία να συντάσσεται με τις πιο ακραίες θέσεις των πιστωτών. Που είχε παρουσιάσει ως μονόδρομο τις μειώσεις συντάξεων

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !