Επίθεση με χημικά σε συνταξιούχους από τα ΜΑΤ - Δυσαρέσκεια Τσίπρα για Τόσκα (ΒΙΝΤΕΟ)

🕔03/10/2016 15:07

Συνταξιούχοι να «πνίγονται» από τα δακρυγόνα και τα χημικά, έπειτα από επιθεση που δέχθηκαν από άνδρες των ΜΑΤ, είναι η εικόνα που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων ακόμη και εντός της κυβέρνησης.

Ο Πρωθυπουργός εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για τον χειρισμό του θέματος στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, και μετά τις αντιδράσεις αποφασίστηκε να μην ξαναχρησιμοποιηθούν χημικά σε συγκεντρώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων.

Η πορεία των συνταξιούχων ξεκίνησε στις 10:00 από την πλατεία Κοτζιά και έφτασε κοντά στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου βρέθηκε αντιμέτωπη με αστυνομικούς των ΜΑΤ, οι οποίοι έκαναν χρήση χημικών.
Ολα ξεκίνησαν όταν οι συνταξιούχοι προσπάθησαν να περάσουν από τον κλοιό των αστυνομικών για να κατευθυνθούν στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη συνέχεια οι συνταξιούχοι προσπάθησαν να μετακινήσουν μία κλούβα των ΜΑΤ με τους τελευταίους να ρίχνουν δακρυγόνα προκειμένου να αναγκάσουν τους συνταξιούχους να αποχωρήσουν από το σημείο.

Οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία Κοτζιά, αντιδρώντας στο νόμο Κατρούγκαλου 4387, που, όπως υποστηρίζουν, είναι ο θάνατος των επικουρικών τους συντάξεων.
Όπως επεσήμαναν, έχουν συνεισφέρει για το κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα, όλα αυτά τα χρόνια ως εργαζόμενοι, εκατομμύρια ευρώ τονίζοντας ότι όσοι κατακρεουργούν τις επικουρικές τους συντάξεις και τα συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα θα τους γράψει η ιστορία με μαύρα χρώματα.
Οι συνταξιούχοι κάλεσαν όλη την ελληνική κοινωνία σε γενικό παλλαϊκό ξεσηκωμό «ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές και τις μνημονιακές δεσμεύσεις» ώστε να μπει φραγμός «στις νέες περικοπές των επικουρικών συντάξεων».
«Με φιλοδωρήματα δεν μας ξεγελάτε ντροπή σε σας που τώρα κυβερνάτε», είναι ένα από τα συνθήματα που φώναζαν.
usay.gr
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !