ΕΠΙΣΤΟΛΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΔΔΕ ΣΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

🕔02/11/2016 09:18
ΕΚΠ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΜΑΘΙΑΣ

Τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου έφτασε στα σχολεία, με ηλεκτρονικό μήνυμα, επιστολή του ΔΔΕ κ. Δημήτρη Κυριτσόπουλου αναφορικά με τις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια.

Προς στιγμή επήλθε μια σύγχυση στο εκλογικό σώμα, καθώς πολλοί /ές είναι αυτοί/ές που πίστεψαν πως ο ΔΔΕ θέτει ο ίδιος υποψηφιότητα ως αιρετός για τα υπηρεσιακά συμβούλια. Αλλιώς δεν εξηγείται σε μια επιστολή που αφορά τις υπηρεσιακές εκλογές ο ΔΔΕ να κάνει προπαγάνδα του έργου του στο νομό. Βέβαια η πρακτική αυτή, προϊστάμενοι της διοίκησης να είναι και υποψήφιοι αιρετοί του κλάδου, δεν είναι καινοφανής στο νομό μας αφού και ο προϊστάμενος εκπαιδευτικών θεμάτων και διορισμένο μέλος του ΠΥΣΔΕ διεκδικεί και τη θέση του αιρετού. Τρία σε ένα δηλαδή! Προφανώς όταν ο ΔΔΕ παροτρύνει τον κλάδο να επιλέξει τον ικανότερο κάτι τέτοιο έχει στο μυαλό του!

Και για να σοβαρευτούμε! Είναι η πρώτη φορά από καταβολής υπηρεσιακών συμβουλίων που προϊστάμενος εκπαίδευσης παρεμβαίνει με τέτοιο τρόπο στην προεκλογική διαδικασία, προσπαθώντας να επηρεάσει το εκλογικό σώμα. Μέχρι τώρα οι παρατάξεις ή οι μεμονωμένοι υποψήφιοι διεκδικούσαν την ψήφο των συναδέλφων επί τη βάσει των θέσεων, του έργου τους, του οράματος τέλος πάντως που ο καθένας και η καθεμιά έχει για το ρόλο του και τη συμμετοχή του στα υπηρεσιακά συμβούλια. ΠΟΤΕ προϊστάμενος, ακόμη κι αν προερχόταν από το βαθύ κομματικό κράτος δεν έκανε τέτοια υπέρβαση ρόλου. Να αυτοδιαφημίζεται, να παροτρύνει, να προειδοποιεί, να νουθετεί. Να θυμίσουμε στο Διευθυντή εκπαίδευσης ότι ο ρόλος του είναι να διαφυλάττει την ομαλή λειτουργία του ΠΥΣΔΕ και της διοίκησης, γνωρίζοντας και κομίζοντας τη νομοθεσία, μη αποκρύπτοντας στοιχεία από τους συναδέλφους, σεβόμενος όλα τα μέλη του υπηρεσιακού οργάνου ως ισότιμα και ενημερώνοντας τον κλάδο και το συνδικαλιστικό του όργανο, δηλαδή την ΕΛΜΕ, για όλες τις διαδικασίες και τις πράξεις της διοίκησης που μας αφορούν.

Ο ρόλος του Διευθυντή εκπαίδευσης δεν είναι να υπαγορεύει, να ποδηγετεί, να απειλεί και να τάσσεται φανερά υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Ο θεσμός του αιρετού δεν μας χαρίστηκε, αλλά κατακτήθηκε μέσα από τους αγώνες του συνδικαλιστικού κινήματος και χρειάζεται διεύρυνση και ουσιαστική λειτουργία. Η σύγχυση των θεσμικών ορίων που επιχειρείται συστηματικά τον τελευταίο καιρό από την ΔΔΕ Εύβοιας έχει σα στόχο να πλήξει την δυναμική του σωματείου και των εκλεγμένων εκπροσώπων του κλάδου, σε μια εποχή που οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές εντείνονται και μας συμπαρασύρουν όλους. Σας καλούμε να κρατήσετε τη σκέψη σας καθαρή και αλώβητη συντασσόμενοι με τα σωματεία που αποτελούν τα συλλογικά μας όργανα ώστε να ξαναβρούμε το νήμα των αγώνων και των διεκδικήσεων.

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ ΕΥΒΟΙΑΣ

alt
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !