Επιστολή Γονέων προς Υπουργό για τα ολοήμερα

🕔16/06/2016 13:26

Κύριε Υπουργέ,

Οι γονείς του σχολείου μας στηρίξαμε όλα αυτά τα χρόνια, από την ίδρυση των , το θεσμό αυτό με περισσότερους από 50 εγγραφέντες μαθητές και τη δημιουργία 2 τμημάτων ολοημέρου όπως φέτος.

Για τη χρονιά 2016-17 έχουμε και πάλι τον ίδιο περίπου αριθμό εγγραφών, όμως αυτή τη φορά δεν είμαστε σίγουροι ως γονείς για την εύρυθμη λειτουργία του όπως συνέβη τα προηγούμενα χρόνια χάρη και στους εκπαιδευτικούς που το στήριξαν αξιοπρεπώς!
Πληροφορηθήκαμε πως από τη νέα χρονιά δε θα υπάρχει ένας σταθερός δάσκαλος που θα είναι υπεύθυνος για το ολοήμερο όλες τις ημέρες, αλλά αντιθέτως κάθε μέρα θα είναι κι ένας άλλος εκπαιδευτικός!
Αυτό μας κάνει σαν γονείς να νιώθουμε μεγάλη ανασφάλεια για τα παιδιά μας τόσο ως προς την προστασία τους, όσο και ως προς την εύρυθμη λειτουργία του ολοημέρου και την επίτευξη των στόχων του. Επίσης, θεωρούμε ότι και πρακτικά θα είναι αδύνατη η σωστή συνεννόηση γονέων-εκπαιδευτικών για διάφορα θέματα του ολοημέρου καθώς κάθε μέρα θα αντικρίζουμε κι έναν άλλο δάσκαλο κατά την αποχώρηση των μαθητών.
Θεωρούμε απαράδεκτη αυτή την αλλαγή στα ολοήμερα και πως υποβαθμίζεται πάρα πολύ ο ρόλος τους.
Σας καλούμε να νομοθετήσετε άμεσα έτσι ώστε με την έναρξη λειτουργίας του ολοήμερου τμήματος τον Σεπτέμβριο να υπάρχει τουλάχιστον ένας δάσκαλος σε αυτό, επιπλέον των ειδικοτήτων, σταθερός για όλες τις ημέρες και ώρες του ολοημέρου. Ο δάσκαλος αυτός θα γνωρίζει όλους τους μαθητές και τις ιδιαιτερότητές τους (διατροφικές, μαθησιακές κλπ.), την οικογένειά τους, τα πιθανά προβλήματα υγείας τους και έτσι θα συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του ολοήμερου τμήματος.
Ως αποτέλεσμα εμείς οι γονείς θα νιώθουμε ασφάλεια και θα παραλαμβάνουμε καθημερινά τα παιδιά μας ευτυχισμένα.
Με εκτίμηση
Οι γονείς των μαθητών του ολοήμερου τμήματος και ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !