Επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της PR.A.K.S.I.S.και ΟΙKOPOLIS

🕔23/03/2016 00:52
Την Τρίτη 22 Μαρτίου τα εμπλεκόμενα τμήματα του σχολείου μας στο "Νοιάζομαι και Δρω" στο πλαίσιο των δράσεων μας με στόχο την "ενίσχυση των αξιών του εθελοντισμού και του πολιτισμού" στη συνείδηση των μαθητών μαςεπισκέφθηκε στη Θεσσαλονίκης την Μ.Κ.Ο. PR.A.K.S.I.S (Προγράμματα Ανάπτυξης Κοινωνικής Στήριξης και Ιατρικής Συνεργασίας), όπου και γίνεται μια πολύ σοβαρή προσπάθεια με έκτακτες παρεμβάσεις για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα.
Η PRAKSIS βρίσκεται από την πρώτη στιγμή, σε 24ωρη βάση κοντά στους πρόσφυγες, παρέχοντας επισιτιστική βοήθεια και ιατρική φροντίδα στους μετακινούμενους πληθυσμούς.
Επιστρέψαμε γεμάτοι εικόνες πλουτίζοντας ακόμα περισσότερο τις εμπειρίες και τις γνώσεις μας για τον ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟ και το τεράστιο ανθρώπινο δυναμικό και στοιχείο που υπάρχει πίσω απο τα γράμματα και την έννοια αυτής της λέξης.


Οι μαθητές μας ενημερώθηκαν απο Ψυχολόγους και Κοινωνικούς Λειτουργούς για την προώθηση της αλληλεγγύης και του εθελοντισμού, τη δωρεάν παροχή κοινωνικών και ιατρικών υπηρεσιών στους τομείς της θεραπείας, της πρόληψης, της εκπαίδευσης, της υγειονομικής υποδομής για όλους τους συνανθρώπους μας.
Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !