Ένωση Κεντρώων: Ασάφειες του φορολογικού νόμου για τους αγρότες

🕔30/11/2016 23:25

«Πληρώνουν συνεχώς τα αδιευκρίνιστα του φορολογικού νόμου οι αγρότες και αντί για εκπτώσεις θα έρθουν αντιμέτωποι με υπέρογκες επιβαρύνσεις».

Αυτό επισημαίνει με ερώτηση του προς τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων, Γιώργος Κατσιαντώνης, προσθέτοντας πως στη σχετική διάταξη επί του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, υπάρχουν ασάφειες ως προς την έκπτωση του φόρου με βάση τα παιδιά της αγροτικής οικογένειας, αλλά και το πώς και πότε θα δίνεται.

«Οι αγρότες αγκομαχούν για να βγάλουν πέρα την καθημερινότητα τους» τονίζει ο Γιώργος Κατσιαντώνης, που ζητά από το αρμόδιο υπουργείο να προχωρήσει στην έκδοση διευκρινιστικής- ερμηνευτικής εγκυκλίου για το συγκεκριμένο θέμα, ώστε να μην επιβαρυνθούν άδικα και παράνομα χιλιάδες Έλληνες αγρότες.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, στην ερώτηση του στον υπουργό, ο βουλευτής Λάρισας της Ένωσης Κεντρώων, επεσήμανε πως σύμφωνα με τη σχετική διάταξη του άρθρου 69 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, η προκαταβολή φόρου για τους αγρότες, για την εκκαθάριση δηλώσεων του 2017, πρόκειται να γίνει με συντελεστή 100% επί του φόρου που θα προκύπτει από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα. Με βάση όμως αυτή τη διατύπωση, ο κ. Κατσιαντώνης τονίζει, πως «ως φόρος που προκύπτει από αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα μπορεί να ληφθεί υπόψη το ποσό φόρου που αναλογεί πριν από την έκπτωση για τα προστατευόμενα τέκνα».

Ο βουλευτής συμπεραίνει πως «δεν γίνεται σαφές και δεν έχει υπάρξει μέχρι και σήμερα καμία σχετική διευκρινιστική εγκύκλιος η οποία θα προσδιορίζει με σαφήνεια αν ο υπολογισμός θα γίνεται πριν ή μετά την έκπτωση φόρου για τα προστατευόμενα τέκνα».

Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !