ΕΛΜΕ Ζακύνθου: Συνδιοργάνωση μαθημάτων Λαϊκής Αλληλεγγύης από την ΕΛΜΕΖ και το ΕΚΖ

🕔05/11/2016 12:30

Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Ζακύνθου στο πλαίσιο της αλληλεγγύης στην εργατική τάξη και στα φτωχά λαϊκά στρώματα που δοκιμάζονται από τις πολιτικές της Ε.Ε., των μονοπωλίων και των κυβερνήσεων διαχρονικά, συνδιοργανώνει με το Ε.Κ.Ζ. «Μαθήματα Λαϊκής Αλληλεγγύης».

Οι επιθέσεις που δέχονται οι νέοι και οι λαϊκές οικογένειες από την ασκούμενη πολιτική είναι συντριπτικά και χτυπούν τα δικαιώματα στη μόνιμη-σταθερή δουλειά και στη ζωή αύριο.

Τα «Μαθήματα Λαϊκής Αλληλεγγύης» δεν έχουν ούτε μπορούν να έχουν φιλοδοξία υποκαταστήσουν τον αναντικατάστατο ρόλο που πρέπει να έχει το Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν, Ενιαίο 12χρονο Σχολείο. Ευθύνη του κράτους ήταν και παραμένει η πλήρης ικανοποίηση των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και η με κάθε τρόπο κάλυψη όλων των ελλείψεων και των κενών σε προσωπικό και δομές.

Στόχος μας είναι να δείξουμε ότι ο λαός μπορεί, με τη δική του οργάνωση και δράση, να παλέψει και να κατακτήσει Αποκλειστικά Δημόσιο, Δωρεάν, Ενιαίο Δωδεκάχρονο Σχολείο που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του και όχι στις επιθυμίες και τις ανάγκες των επιχειρηματιών.

Τα μαθήματα απευθύνονται σε μαθητές και μαθήτριες λαϊκών οικογενειών με οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στα μαθήματά τους και ζητούν επιπλέον στήριξη.

Προς αυτή την κατεύθυνση το ΔΣ της ΕΛΜΕΖ καλεί τους συναδέλφους να δηλώσουν συμμετοχή, ώστε να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας προς τους γονείς και τα λαϊκά στρώματα που δοκιμάζονται από την ανελέητη επίθεση των καπιταλιστών, της συγκυβέρνησης, του ΔΝΤ και της ΕΕ.

Καλεί επίσης τους συλλόγους διδασκόντων κάθε σχολείου να κοινοποιήσουν την πρωτοβουλία αυτή στα 15μελή και 5μελή μαθητικά συμβούλια, ώστε με τη σειρά τους να ενημερώσουν όλους τους μαθητές.

read more

Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !