ΕΛΜΕ Πειραιά: Για τις περικοπές των ωρών

🕔27/09/2016 18:34

Όλοι και όλες στην παράσταση διαµαρτυρίας της ΕΛΜΕ Πειραιά στην Περιφερειακή ∆ιεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής (Τσόχα 15-17) την Τρίτη 27/9 στις 14:00.
Όλοι και όλες στη Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ την Τετάρτη 28/9 13:15 (σχ. συγκρότημα Τζαβέλλα).

Η κυβέρνηση Ν∆-ΠΑΣΟΚ αύξησε το ωράριο των εκπαιδευτικών. Στο τέλος της προηγούµενης σχολικής χρονιάς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ µε το λεγόµενο “νέου τύπου δηµοτικό”, που αποτελεί παραλλαγή του ΕΑΕΠ, µείωσε 90 ώρες διδασκαλίας τη βδοµάδα (συνολικά). Ταυτόχρονα, έκοψαν το 3ωρο για την επίβλεψη του εργαστηρίου, υποβαθµίζοντας έτσι τη λειτουργία τους και την συντήρησή τους (γεγονός που δεν αφορά µόνο το µάθηµα της Πληροφορικής, αφού τα εργαστήρια χρησιµοποιούνταν σε πληθώρα µαθηµάτων και δραστηριοτήτων). Μόνο αυτές οι δύο αποφάσεις, είχαν σαν αποτέλεσμα τη δηµιουργία εκατοντάδων (αν όχι χιλιάδων) "υπεράριθµων" πληροφορικών σε όλη την Ελλάδα!

Και σα να µην έφταναν αυτά, την ώρα που δεν υπάρχει σχολείο ούτε για δείγµα, έκοψαν πριν λίγες µέρες και τις 4 ώρες που προβλέπονταν για την τεχνική υποστήριξη των ερευνητικών εργασιών, που υλοποιούν οι µαθητές µας στο Λύκειο! Με προφανείς συνέπειες για τα παιδιά!

read more

Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !