ΕΛΜΕ Πειραιά: Για τη 2η Έκθεση Εικαστικών Τεχνών της ΕΛΜΕ Πειραιά

🕔28/10/2016 12:34
Η ΕΛΜΕ Πειραιά, μετά από ανοικτή πρόσκληση στους εκπαιδευτικούς του Πειραιά που καταγίνονται με τις εικαστικές τέχνες, διοργανώνει την 2η Έκθεση Εικαστικών Τεχνών στην ∆ημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά, Φίλωνος 29, από τις 31 Οκτωβρίου έως τις 12 Νοεμβρίου 2016.
Αξιοποιώντας την εμπειρία από την περσινή 1η (και πανελλαδικώς) Έκθεσή της, που το υψηλό επίπεδο των συμμετοχών της κέρδισε πολὺ καλές εντυπώσεις και σχόλια τόσο του κοινού όσο και των ειδικών, συνεχίζει στην κατεύθυνση να καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός εις το μέλλον η προβολή στην εκπαιδευτική κοινότητα, στους μαθητές μας και τις οικογένειές τους, στον λαό του Πειραιά και όλης της Αττικής των έργων των εκπαιδευτικών που μέσω της Τέχνης αναζητούν κι εκφράζουν τις αγωνίες τους για το σήμερα.
Η φετινή 2η Έκθεση έχει τον τίτλο + Θέσεις σε μία προσπάθεια να συντεθούν τάσεις, κατευθύνσεις, απόψεις, στάσεις και προβληματισμοί σχετικά με την αισθητική και την λειτουργία του έργου τέχνης στην σημερινή κοινωνική και πνευματική πραγματικότητα. ∆ιαφορετικές προσεγγίσεις και καλλιτεχνικές πραγματώσεις, με την υφολογική και θεματολογική τους ποικιλία + Θέτουν μία συνολική πρόταση προς τους επισκέπτες της Έκθεσης, διαμηνύοντας ότι οι καθηγητές δημιουργούν κι εκτός των αιθουσών διδασκαλίας, και επενδύουν την έμπνευση, την δημιουργική ανησυχία και την φαντασία τους σε πεδία και τομείς πέραν του καθημερινού διδακτικού και παιδαγωγικού τους έργου.
Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα γίνουν την Τρίτη, 1 Νοεμβρίου 2016 στο αίθριο της Πινακοθήκης και θα ακολουθήσει συναυλία του Μουσικού Σχολείου του Πειραιά.
Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ∆.Σ. ΤΗΣ ΕΛΜΕ

read more

Συνέχεια του άρθρου
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !