ΕΛΜΕ ΗΜΑΘΙΑΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΛΥΘΕΙ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΣΟΦΙΑ ΣΟΥΛΙΩΤΗ

🕔14/09/2016 06:40
ΕΚΠ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΗΜΑΘΙΑΣ

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ημαθίας καταγγέλλει την απαράδεκτη και αναιτιολόγητη απόλυση από το ιδιωτικό εκπαιδευτήριο “Παλλάδιο” της συναδέλφου Σοφίας Σουλιώτη.

Η συνάδελφος Σοφία Σουλιώτη, εργαζόταν τόσο στο Δημοτικό όσο και στο Γυμνάσιο – Λύκειο του εκπαιδευτηρίου “Παλλάδιο”. Η εργοδοσία, δια μέσου των διευθυντών των σχολείων, της ανακοίνωσε και μάλιστα τηλεφωνικά το πρωί της Τρίτης 30 Αυγούστου πως καταγγέλλει τη σύμβαση αορίστου χρόνου που είχε συνάψει στο Δημοτικό, ενώ δεν θα προχωρήσει σε ανανέωση της αντίστοιχης σύμβασης ορισμένου χρόνου για το Γυμνάσιο – Λύκειο. Είναι χαρακτηριστικό πως η εργοδοσία δεν τόλμησε να αντικρίσει τη συνάδελφο για να της ανακοινώσει την απόλυση, ούτε καν να λογοδοτήσει για τους λόγους για τους οποίους προχώρησε στην καταγγελία της σύμβασης. Διότι φυσικά τέτοιοι δεν υπάρχουν.
Η απόλυση αυτή που βλέπει το φως της δημοσιότητας είναι μια από τις πλειάδες που έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια σε βάρος των εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση. Αποτελεί συνάμα το πιο ωμό και κυνικό δείγμα πως οι ιδιοκτήτες – σχολάρχες καθημερινά αντιμετωπίζουν τους εκπαιδευτικούς σαν αναλώσιμο προϊόν με ημερομηνία λήξης.
Η συνάδελφος Σοφία Σουλιώτη είναι συνδικαλιστικά ενεργό μέλος του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών (Σ.Ι.Ε.Λ) Αθήνας – Πειραιά. Πανταχού παρούσα σε όλους τους αγώνες τόσο του εκπαιδευτικού όσο και του ευρύτερου εργατικού κινήματος. Όσες φορές χρειάστηκε αντιστάθηκε απέναντι στις απειλές και την τρομοκρατία της εργοδοσίας για να διεκδικήσει το αυτονόητο δικαίωμά της να αγωνίζεται και να απεργεί. Διεκδίκησε με αποφασιστικότητα τα στοιχειώδη εργασιακά της δικαιώματα, όπως το να μην παραμένει απλήρωτη επί μήνες και να καταβάλλεται κανονικά και στην ώρα του ο μισθός της, καθώς και να της παρέχονται τα αυτονόητα (π.χ. η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή) για να μπορεί να επιτελεί το διδακτικό της έργο με την απαιτούμενη επάρκεια.
Με τη δίωξη και την καταδίκη στην ανεργία της εκπαιδευτικού Σοφίας Σουλιώτη, η διοίκηση του εκπαιδευτηρίου “Παλλάδιο” επιδιώκει να στείλει μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις. Να δείξει ότι όποιος αγωνίζεται, αντιστέκεται και διεκδικεί δεν έχει θέση στο σχολείο.
Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και αυθαίρετη απόλυση της συναδέλφου Σοφίας Σουλιώτη.
Απαιτούμε την άμεση επαναπρόσληψή της.
Απαιτούμε από τους αρμοδίους φορείς (Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ’ Αθήνας – Υπουργείο Παιδείας) να προβούν άμεσα σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ώστε να επανέλθει η συνάδελφος στην θέση της.

alt
Διαφημίσεις (Ανεξάρτητο Δίκτυο)
Όλα τα μεταπτυχιακά σε ένα site !